Tarta Z Melasą Jabłkową
Tarta z melasą jabłkową to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.11 za porcję. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól, calvados i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lżejsza tarta z melasy, Mój Przepis Na Tarta Z Melasą, oraz Serduszka z melasy.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, cukier i sól w procesorze 5 sekund.
Dodać masło. Używając zakrętów on / off, pokrój do bardzo grubej formy posiłku.
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce. Przed zwinięciem krótko zmiękczyć w temperaturze pokojowej.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-do 13-calowej rundy.
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Odciąć wszystkie, ale 1/2 cala zwisu i złożyć, naciskając boki ciasta przyjść 1/4 do 1/3inch wyższe niż boki patelni. Zamrozić skórkę, aż będzie jędrna, około 10 minut.
Ciasto wyłożyć folią i suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec, aż strony są ustawione, o 25 protokół.
Usunąć folię i fasolę. Kontynuuj piec, aż skorupa będzie blady złoty, piercing z widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, 12 do 15 minut dłużej. Fajne 30 minut.Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Rozsypać bułkę tartą na małej blasze do pieczenia.
Piec do wyschnięcia i chrupiące, o 10 protokół. Odstawić.
Połącz złoty syrop, jajka, śmietana do ubijania, Skórka z cytryny, melasa i sól w dużej misce; trzepaczka do wymieszania. Wymieszać z jabłkami i bułką tartą.
Wlać nadzienie do skorupy.
Piec tarta, aż wypełnienie jest ustawione w centrum i pęknięcia pojawiają się na krawędziach, około 55 minut. Schłodzić w patelni na stelażu.
Wymieszaj crème fraîhe, cukier i Calvados w małej misce, aby dobrze wymieszać. Przykryć mieszaninę i przechowywać w lodówce aż do momentu użycia, do 3 godzin.
Delikatnie popchnij dno patelni, aby uwolnić tartę.
Tartę podawać lekko ciepłą lub w temperaturze pokojowej z odrobiną Calvados crème fraîche.
* Rodzaj syropu trzcinowego popularny w Wielkiej Brytanii; dostępny w niektórych supermarketach oraz w sklepach specjalistycznych i brytyjskich.** Dostępne w większości supermarketów i w sklepach z żywnością specjalistyczną.