Tarta Z Melasą Jabłkową

Tarta Z Melasą Jabłkową
Tarta z melasą jabłkową to Wegetariańskie deser. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 3G białka, 9g tłuszczu, oraz w sumie 322 kalorie. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.11 za porcję. 9 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, sól, calvados i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 17%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Lżejsza tarta z melasy, Mój Przepis Na Tarta Z Melasą, oraz Serduszka z melasy.

Instrukcje

1
Wymieszaj mąkę, cukier i sól w procesorze 5 sekund.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
2
Dodać masło. Używając zakrętów on / off, pokrój do bardzo grubej formy posiłku.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
3
Dodaj 3 łyżki wody z lodem. Mieszaj, aż utworzą się wilgotne grudki, dodając więcej wody z lodem przez łyżeczki do herbaty, jeśli ciasto jest suche. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć w folię i schłodzić 1 godzinę. DO AHEAD: ciasto można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce. Przed zwinięciem krótko zmiękczyć w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
CiastoCiasto
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 12-do 13-calowej rundy.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
6
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Odciąć wszystkie, ale 1/2 cala zwisu i złożyć, naciskając boki ciasta przyjść 1/4 do 1/3inch wyższe niż boki patelni. Zamrozić skórkę, aż będzie jędrna, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
8
Ciasto wyłożyć folią i suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Piec, aż strony są ustawione, o 25 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Usunąć folię i fasolę. Kontynuuj piec, aż skorupa będzie blady złoty, piercing z widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, 12 do 15 minut dłużej. Fajne 30 minut.Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
1
Rozsypać bułkę tartą na małej blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bułka TartaBułka Tarta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
2
Piec do wyschnięcia i chrupiące, o 10 protokół. Odstawić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Połącz złoty syrop, jajka, śmietana do ubijania, Skórka z cytryny, melasa i sól w dużej misce; trzepaczka do wymieszania. Wymieszać z jabłkami i bułką tartą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
Złoty SyropZłoty Syrop
Bułka TartaBułka Tarta
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MelasaMelasa
Do Konserwowania,Do Konserwowania,
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Wlać nadzienie do skorupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
5
Piec tarta, aż wypełnienie jest ustawione w centrum i pęknięcia pojawiają się na krawędziach, około 55 minut. Schłodzić w patelni na stelażu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
1
Wymieszaj crème fraîhe, cukier i Calvados w małej misce, aby dobrze wymieszać. Przykryć mieszaninę i przechowywać w lodówce aż do momentu użycia, do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
CalvadosCalvados
CukierCukier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
2
Delikatnie popchnij dno patelni, aby uwolnić tartę.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
3
Tartę podawać lekko ciepłą lub w temperaturze pokojowej z odrobiną Calvados crème fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
CalvadosCalvados
4
* Rodzaj syropu trzcinowego popularny w Wielkiej Brytanii; dostępny w niektórych supermarketach oraz w sklepach specjalistycznych i brytyjskich.** Dostępne w większości supermarketów i w sklepach z żywnością specjalistyczną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop Z Trzciny CukrowejSyrop Z Trzciny Cukrowej
5
Bon Appétit
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje10
Ocena Zdrowia1
Magazyn