Tarta Z Kremem Szparagowym
Ten wegetariański przepis służy 8 i kosztuje 95 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 7G białka, 18g tłuszczu, oraz w sumie 258 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 75 godzin. Jeśli masz por, wodę, jajka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta szparagowa, Por i Gruyere w estragonie, Tarta z kremem, oraz Tarta z kremem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Wymieszaj mąkę, sól i masło w misce opuszkami palców lub blenderem do ciast (lub pulsuj w robocie kuchennym), aż większość mieszanki będzie przypominać Gruboziarnisty posiłek z niewielkimi (w przybliżeniu wielkości grochu) grudkami masła.
Skropić równomiernie jajkiem i delikatnie mieszać widelcem (lub pulsować w procesorze), aż ciasto uformuje się.
Ciasto wyłożyć na lekko posypaną mąką powierzchnię i podzielić na 4 porcje. Piętą dłoni posmaruj każdą porcję raz lub dwa razy ruchem do przodu, aby pomóc rozprowadzić tłuszcz. Zbierz ciasto w kulkę, a następnie spłaszczyć na 5-calowym dysku. Schłodzić ciasto, owinięte w folię, aż będzie twarde, co najmniej 30 minut.
Por umyć w misce z zimną wodą, roztrząsając wodę, następnie wyjąć por i osuszyć.
Szparagi gotować w szerokim garnku 4-do 5-quart wrzącej osolonej wody, odkrytej, aż będzie miękka, około 5 minut.
Szparagi przełożyć szczypcami do miski z lodem i zimną wodą, aby przestać gotować, następnie odcedzić i osuszyć.
Odciąć i zachować końcówki (zostawić więcej łodygi, jeśli szparagi są cienkie), a następnie cienko pokroić łodygi w poprzek.
Rozgrzać masło w 10-do 12-calowej ciężkiej patelni na umiarkowanie małym ogniu, aż piana ustąpi, następnie gotować por Z 1/4 łyżeczki soli, mieszając, aż zmięknie, 6 do 8 protokół. Wymieszać pokrojone szparagi i 1/4 łyżeczki pieprzu i zdjąć z ognia.
Umieść stojak piekarnika w pozycji środkowej i rozgrzej piekarnik do 191°.
Wyłożyć blachę do pieczenia z pergaminem i umieścić pierścień flan w środku blachy do pieczenia.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni z mąką wałkiem do ciasta w 11-calowy okrągły, a następnie dopasuj ciasto do pierścienia flan, naciskając ciasto na dolną krawędź i bok pierścienia. Uruchom wałek nad górną krawędzią pierścienia, aby odciąć nadmiar ciasta.
Ubij śmietanę, 2 jajka, estragon, pozostałe 1/4 łyżeczki soli i 1/4 łyżeczki pieprzu. Lekko ubić Pozostałe jajko z wodą w małej miseczce i posmarować skórkę tartą całym umyciem jajecznym. Mieszankę szparagów łyżka do skorupy, równomiernie rozłożone, a następnie wlać mieszaninę śmietany na szparagi.
Piec tarta do napełniania dopiero zaczyna się ustawić, ale nadal luźne na wierzchu, 20 do 25 minut. Szparagi rozsypać na wierzchu, lekko naciskając, jeśli to konieczne, aby pomóc im osiąść do nadzienia, a następnie nadal piec, aż krem będzie złoty i po prostu ustawić, ale nadal lekko chwieje się w centrum, o 30 minut więcej (krem będzie nadal ustawiony, gdy ostygnie).
Ostudzić tartę na blasze do pieczenia na blasze do ogrzania, około 30 minut. Poluzuj krawędź małym ostrym nożem, a następnie zdejmij pierścień kołnierzowy.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej, pokroić w kliny.
* Dostępne w sklepach z naczyniami kuchennymi i przyborami kuchennymi Bridge (212-688-4220; bridgekitchenware.com).
* Ciasto można schłodzić do 1 dnia.
Odstawić w temperaturze pokojowej, aż lekko zmięknie przed rozwałkowaniem.• Jeśli nie masz pierścienia flan, możesz zamiast tego użyć 9-do 9 1/4-calowej patelni do tarty z wyjmowanym dnem. Umieść blachę do pieczenia w piekarniku podczas podgrzewania, a następnie upiecz tartę na blasze.* Tarta może być pieczona 2 godziny wcześniej i całkowicie schłodzona, a następnie przechowywana, luźno przykryta folią, w temperaturze pokojowej. W razie potrzeby, podgrzać w nagrzanym piekarniku 177° do ogrzania, 15 do 20 protokół.