Tarta Z Dżemem Żurawinowym

Tarta Z Dżemem Żurawinowym
Tarta z dżemem żurawinowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 607 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz żółtka, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Żurawinowe Tarta, Tarta Żurawinowa, oraz Tarta Z Żurawiną I Gruszką.

Instrukcje

1
Sortuj żurawinę, odrzucając wszelkie łodygi i obsiane lub zbutwiałe owoce; opłucz i osusz jagody. W 3-do 4-Quart patelni na średnim ogniu, wymieszać żurawiny, 1 szklanka cukru, sok jabłkowy, i sok z cytryny od czasu do czasu, aż jagody rozbić i uwolnił swoje soki i mieszaninę jest szampan, 10 do 15 minut. Wymieszać dżem i gotować 1 minutę dłużej. Mieszaj mieszankę w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Nacisnąć przez drobny sitko do miski, wyciągając jak najwięcej płynu z tyłu łyżki lub szpatułki; wyrzucić nasiona i skórki. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę lub do 3 dni(patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
Ball® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I OpaskamiBall® Lub Kerr® Pint Z Wieczkami I Opaskami
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
Posiekane, łuskane, Prażone I Solone PistacjePosiekane, łuskane, Prażone I Solone Pistacje
1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego1 łyżka Niesolonego Masła, Roztopionego, Plus 2 łyżki Nieroztopionego
Cukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do PodaniaCukinia Gotowana Na Parze Lub Lekko Podsmażona, Do Podania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
DżemDżem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pomidory Heirloom, Posiekane, OpcjonalniePomidory Heirloom, Posiekane, Opcjonalnie
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
4 Duże Precle Oblane Jogurtem4 Duże Precle Oblane Jogurtem
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Mikserem ubić masło z 3/4 szklanki cukru na gładką masę; ubić żółtka. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól, aż dobrze się wymieszasz. Ciasto podzielić na dwie lekko nierówne porcje. Owinąć większą część plastikiem i spłaszczyć na prostokątny kształt. Naciśnij mniejszą część na dole i w górę boki, do obręczy, 9-calowy karbowany tart pan z zdejmowanym obręczy. Schłodzić zawinięte ciasto i tartą skorupę do jędrności, co najmniej 1 godziny lub do 3 dni (patrz UWAGI).
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/3 Szklanki Melasy1 1/3 Szklanki Melasy
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)2 Szklanki Posiekanych Orzechów Pekan (opcjonalnie)
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
3
Łyżka dżem mieszaniny do skorupy tart i rozprzestrzeniania poziomu.
Składniki, których będziesz potrzebować
20 Do 25 Całych Liści Szpinaku20 Do 25 Całych Liści Szpinaku
DżemDżem
4
Drugą porcję ciasta rozpakować i ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Z lekko mąką wałek, rozwałkować ciasto w kształcie zbliżonym do 8-na 10-calowy prostokąt. Za pomocą noża lub karbowanego noża pokrój ciasto na osiem pasków o wymiarach 1 na 10 cali. Ułóż cztery paski nad wypełnieniem w odległości około 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
5
Umieścić pozostałe paski nad tartą pod kątem 45 do pierwszego zestawu pasków. Wykończenia krawędzi równo z ciasta na patelni.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
6
Wierzch tarty lekko posypać cukrem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
7
Umieść tartę na nieizolowanej blasze do pieczenia i piec na dolnej półce 350 regularnego lub konwekcyjnego piekarnika, obracając tartę w połowie czasu pieczenia, aż góra będzie złotobrązowa, 35 do 40 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone KrewetkiSmażone Krewetki
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
8
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
Magazyn