Tarta Z Dżemem Żurawinowym
Tarta z dżemem żurawinowym to Wegetariańskie deser. Ten przepis służy 8. Na 1,01 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 607 kalorii, 5G białka, oraz 25 g tłuszczu. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz żółtka, sól, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Ciasto Żurawinowe Tarta, Tarta Żurawinowa, oraz Tarta Z Żurawiną I Gruszką.
Instrukcje
Sortuj żurawinę, odrzucając wszelkie łodygi i obsiane lub zbutwiałe owoce; opłucz i osusz jagody. W 3-do 4-Quart patelni na średnim ogniu, wymieszać żurawiny, 1 szklanka cukru, sok jabłkowy, i sok z cytryny od czasu do czasu, aż jagody rozbić i uwolnił swoje soki i mieszaninę jest szampan, 10 do 15 minut. Wymieszać dżem i gotować 1 minutę dłużej. Mieszaj mieszankę w blenderze lub robocie kuchennym, aż będzie gładka. Nacisnąć przez drobny sitko do miski, wyciągając jak najwięcej płynu z tyłu łyżki lub szpatułki; wyrzucić nasiona i skórki. Przykryć i schłodzić do ostygnięcia, co najmniej 1 godzinę lub do 3 dni(patrz UWAGI).
Mikserem ubić masło z 3/4 szklanki cukru na gładką masę; ubić żółtka. Wymieszaj mąkę, proszek do pieczenia i sól, aż dobrze się wymieszasz. Ciasto podzielić na dwie lekko nierówne porcje. Owinąć większą część plastikiem i spłaszczyć na prostokątny kształt. Naciśnij mniejszą część na dole i w górę boki, do obręczy, 9-calowy karbowany tart pan z zdejmowanym obręczy. Schłodzić zawinięte ciasto i tartą skorupę do jędrności, co najmniej 1 godziny lub do 3 dni (patrz UWAGI).
Łyżka dżem mieszaniny do skorupy tart i rozprzestrzeniania poziomu.
Drugą porcję ciasta rozpakować i ułożyć na lekko posypanej mąką powierzchni. Z lekko mąką wałek, rozwałkować ciasto w kształcie zbliżonym do 8-na 10-calowy prostokąt. Za pomocą noża lub karbowanego noża pokrój ciasto na osiem pasków o wymiarach 1 na 10 cali. Ułóż cztery paski nad wypełnieniem w odległości około 1 cala.
Umieścić pozostałe paski nad tartą pod kątem 45 do pierwszego zestawu pasków. Wykończenia krawędzi równo z ciasta na patelni.
Wierzch tarty lekko posypać cukrem.
Umieść tartę na nieizolowanej blasze do pieczenia i piec na dolnej półce 350 regularnego lub konwekcyjnego piekarnika, obracając tartę w połowie czasu pieczenia, aż góra będzie złotobrązowa, 35 do 40 minut.
Podawać na ciepło lub w temperaturze pokojowej.