Tarta z ciasta francuskiego wypełniona kremem migdałowym
Tarta z ciasta francuskiego wypełniona kremem migdałowym może być tylko przystawką, której szukasz. Na 1,11 zł za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Jedna porcja zawiera 488 kalorii, 7G białka, oraz 31 g tłuszczu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. 183 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Przynosi ci to Epikurious. Mieszanka jaj, fasola, takie jak Lima bean, wanilia, i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 48%, co jest całkiem dobre. Spróbuj Tarta z ciasta francuskiego wypełniona kremem migdałowym, tarta z ciasta francuskiego z jagodami migdałowymi, oraz Cherry Cream Ciasto Francuskie Tarta dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 232°.
Przecier pasta migdałowa, cukier granulowany, masło i szczypta soli w robocie kuchennym, aż będzie gładka.
Dodaj 1 jajko, wanilię i ekstrakt z migdałów i przecier do włączenia.
Dodać mąkę i pulsować aż włączone.
Rozwałkuj 1 arkusz ciasta francuskiego na kwadrat 11 1/2 cala na lekko posypanej mąką powierzchni za pomocą wałka do ciasta, a następnie zetrzyj nadmiar mąki z obu stron.
Wytnij 11-calowy nabój, śledząc wokół odwróconej płytki z końcówką noża do parkowania.
Przenieść okrągłe do masłem dużą blachę do pieczenia (nie ciemny metal, lub ciasto może zbrązowieje zbyt dużo), odrzucając ozdoby, i schłodzić. Powtórz procedurę z drugim arkuszem ciasta, pozostawiając okrągłe na mące.
Pozostałe jajko ubić widelcem i przetrzeć na wierzch drugiej rundy. Zdobądź dekoracyjnie okrągłe końcówki noża, a następnie wykonaj kilka małych szczelin przez całe ciasto, w odstępach około 2 cali, aby utworzyć otwory parowe.
Posmaruj jajko w 1-calowym obramowaniu wokół krawędzi schłodzonego ciasta okrągłego (na blasze do pieczenia). Kopiec krem migdałowy w środku schłodzone okrągłe, rozłożone lekko, i pogrzebać fasolę w śmietanie. Natychmiast przykryć dekorowanym okrągłym i lekko docisnąć krawędzie. Trzymając małą łyżeczkę z boku pod kątem, naciśnij wokół krawędzi, aby ozdobnie uszczelnić galette.
Piec galette w dolnej trzeciej części piekarnika, aż nadmuchane i blady złoty, 13 do 15 protokół. Kurz galette z cukierników cukru i piec w górnej trzeciej piekarnika, aż krawędź jest głęboko złocisty i błyszczący, 12 do 15 minut więcej.
Przenieś do stojaka, aby lekko ostudzić, 5 do 10 minut.