Tarta sufletowa z podwójnym serem i cebulą
Tarta sufletowa z podwójnym serem i cebulą wymaga ok. 1 godzina i 25 minut od początku do końca. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.22 za porcję. Jedna porcja zawiera 393 kalorie, 18g białka, oraz 21 g tłuszczu. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 59 powiedziałoby, że trafił w sedno. Mieszanka masła, jajka, tymianek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 47%. Ten wynik jest dobry. Suflet Z Szynki Z Podwójnym Serem, Suflet serowy, cebulowy i chlebowy, oraz Tarta z pieczonych pomidorów z podwójną skórką serową są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Piekarnik nagrzewany do 200C / 180C wentylator / Gaz
Ciasto rozwałkować na powierzchni mąki, aż będzie prawie na tyle duże, aby wyłożyć 22-centymetrową, luźną blachę, posypać około 1/3 parmezanu, następnie dalej wałkować, aby wepchnąć ser do ciasta. Wyłożyć puszkę z ciastem, pozostawiając nadmiar zwisający. Wyłożyć tartę z pergaminem i fasolą do pieczenia i piec na ślepo przez 20 minut. Delikatnie wyjąć papier i fasolę i piec przez kolejne 10 minut, aż blady złoty i gotowane.
Rozprowadzić chutney równą warstwą na dnie skrzynki na ciasto, a następnie odstawić podczas wykonywania nadzienia.
Aby zrobić nadzienie, roztopić masło na patelni na małym ogniu, następnie dodać mąkę i gotować przez 2 minuty, cały czas mieszając. Stopniowo wlewaj mleko i mieszaj, aż uzyskasz gładki, gęsty sos. Gotować przez kolejne 2 min, zdjąć z ognia i ostudzić przez 3 min.
200 g koziego sera, tymianek i resztę parmezanu pokruszyć w sosie. Ubijaj, aż ser się roztopi, następnie dodawaj żółtka po jednym na raz, ubijając między każdym dodatkiem.
Białka ubić na sztywne szczyty, wymieszać 1 łyżkę do sosu i wymieszać, następnie dodać resztę białek i delikatnie złożyć, aż dobrze się połączą.
Łyżka nadzienia na wierzchu cebuli chutney, pokruszyć na pozostałym kozim serze, następnie przenieść do piekarnika i piec przez 25-30 minut, aż złoty i dobrze wyrośnie. Pozostawić tartę do ostygnięcia lekko przed przycięciem krawędzi i serwowania, lub cieszyć się zimno z zieloną sałatką, jeśli chcesz.