Tarta pralinowa z czekoladą i orzechami laskowymi
Chocolate & hazelnut praline tart może być dobrym przepisem, aby rozszerzyć swoją kolekcję deserów. Ten przepis służy 10. Jedna porcja zawiera 548 kalorii, 8G białka, oraz 38 g tłuszczu. Na 1,36 zł za porcję, ten przepis okładki 13% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz masło, żółtka jaj, mąkę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez BBC Good Food. 162 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 46%. Bezy orzechowe z orzechowym sosem pralinowo-czekoladowym, Tort Espresso z białej czekolady z Pralinkami z orzechów laskowych, oraz Ciasto czekoladowe z orzechami laskowymi z Pralinkami czekoladowy Crunch są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Zrób ciasto. Masło z cukrem zmiksować, dodać mąkę i migdały. Przynieś wszystko razem z jajkiem. Jeśli ciasto jest bardzo miękkie, schłodzić przez 20 minut. Jeśli nie, rozwałkuj, aby zmieścić głęboką 23-centymetrową karbowaną puszkę; jeśli ciasto pęknie, wciśnij resztki ciasta do szczelin, pozostawiając lekki zwis. Schłodzić przez 20 minut.
Piekarnik nagrzewany do 200C / wentylator 180C / Gaz
Wyłożyć pergaminem i fasolą do pieczenia, a następnie piec przez 10 minut.
Usunąć fasolę i gotować przez kolejne 10 minut, aż złoty.
W międzyczasie tosty na suchej patelni, aż zaczną brązowieć. Roztrzepać 4 łyżki cukru, gotować, aż się karmelizuje, następnie nakrapiać orzechy na blasze wyłożonej pergaminem. Pozostawić do ostygnięcia, a następnie z grubsza posiekać. Na patelni ledwo gotującej się wody roztopić czekoladę, masło i alkohol, a następnie odstawić do ostygnięcia. Na tej samej patelni ubić jajko, żółtka i pozostały cukier, aż blady i puszysty. Zdejmij ciepło, a następnie złóż mieszankę czekoladową.
Gdy obudowa jest ugotowana, wyjąć z piekarnika i zmniejszyć temperaturę do 160C / wentylator 140C / Gaz
Większość orzechów laskowych rozsypać na podstawie, a następnie przewinąć w mieszance czekolady, naciskając ją lekko. Tarta gotować przez 15-20 minut, aż czekolada prawie się ustawi. Pozostawić do ostygnięcia, następnie podawać z pozostałymi orzechami. Można dokonać do 1 dnia do przodu.