Tarta pomidorowa suszona w piekarniku z kozim serem i czarnymi oliwkami

Tarta pomidorowa suszona w piekarniku z kozim serem i czarnymi oliwkami
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 361 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, oliwę z oliwek, grubo pełnotłusty ser mozzarella i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta z kozim serem i suszonymi pomidorami, Sałatka z komosy ryżowej ze szparagami, kozim serem i czarnymi oliwkami, oraz Grillowana Pizza z pikantnym hummusem, warzywami, kozim serem i czarnymi oliwkami.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 149°. blacha do pieczenia z folią; folia szczotkowa z 1 łyżką oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
2
Ułóż połówki pomidorów, pokrój bok do góry, na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
3
Pomidory posypać czosnkiem i 1 łyżką tymianku; skropić pozostałą 1/4 szklanki oleju.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
CzosnekCzosnek
TymianekTymianek
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
4
Posypać lekko solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
5
Piec, aż pomidory zaczną się kurczyć i są lekko wysuszone, ale nadal miękkie, około 2 godzin. Fajne pomidory na prześcieradle. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w pojedynczej warstwie w przykrytym pojemniku w lodówce.)
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
6
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowego kwadratu.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
7
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem, mocno naciskając ciasto na dno i boki patelni. Trim zwis do 3/4 cala. Zwis złożyć i naciśnij, popychając skorupę 1/4 cala nad patelnią. Przekłuć skórkę widelcem; schłodzić 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
8
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. wyłożyć ciasto folią; wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
9
Piec, aż skorupa jest ustawiona, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
10
Usuń folię i fasolę; piec, aż krawędzie skorupy będą złote, przekłuwając widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 12 minut dłużej. Cool crust 10 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
Składniki, których będziesz potrzebować
FasolaFasola
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
11
W międzyczasie, za pomocą widelca, mash ser mozzarella, kozi ser, a pozostałe 1 łyżka tymianku razem w średniej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Surowe ZiemniakiRozdrobnione Surowe Ziemniaki
Sól I PieprzSól I Pieprz
Ser KoziSer Kozi
TymianekTymianek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dodać jajka i śmietanę i mieszać, aż mieszanina zostanie dobrze wymieszana.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
JajkoJajko
13
Ser rozprowadzić równomiernie w cieście. Ułóż połówki pomidorów w nadzieniu, pokrój bok do góry.
Składniki, których będziesz potrzebować
SerSer
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
PomidorPomidor
14
Oliwki umieść między pomidorami.
Składniki, których będziesz potrzebować
PomidorPomidor
OliwkiOliwki
15
Posypać parmezanem równomiernie na wierzchu.
Składniki, których będziesz potrzebować
ParmezanParmezan
16
Piec, aż nadzienie jest nadmuchane i ustawić, o 35 protokół. Fajne 5 minut. Push up pan dno, zwalniając boki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
PatelniaPatelnia
17
Podawać na ciepło.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia4
Rodzaje PotrawDodatki
Magazyn