Tarta pomidorowa suszona w piekarniku z kozim serem i czarnymi oliwkami
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 361 kalorii, 12g białka, oraz 28g tłuszczu każdy. Na 1,35 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz jajka, oliwę z oliwek, grubo pełnotłusty ser mozzarella i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tarta z kozim serem i suszonymi pomidorami, Sałatka z komosy ryżowej ze szparagami, kozim serem i czarnymi oliwkami, oraz Grillowana Pizza z pikantnym hummusem, warzywami, kozim serem i czarnymi oliwkami.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 149°. blacha do pieczenia z folią; folia szczotkowa z 1 łyżką oleju.
Ułóż połówki pomidorów, pokrój bok do góry, na blasze do pieczenia.
Pomidory posypać czosnkiem i 1 łyżką tymianku; skropić pozostałą 1/4 szklanki oleju.
Posypać lekko solą i pieprzem.
Piec, aż pomidory zaczną się kurczyć i są lekko wysuszone, ale nadal miękkie, około 2 godzin. Fajne pomidory na prześcieradle. (Można przygotować 1 dzień wcześniej. Przechowywać w pojedynczej warstwie w przykrytym pojemniku w lodówce.)
Ciasto rozwałkować na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowego kwadratu.
Przenieś ciasto na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem, mocno naciskając ciasto na dno i boki patelni. Trim zwis do 3/4 cala. Zwis złożyć i naciśnij, popychając skorupę 1/4 cala nad patelnią. Przekłuć skórkę widelcem; schłodzić 30 minut.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 191°. wyłożyć ciasto folią; wypełnić suszoną fasolą lub ciężarami ciasta.
Piec, aż skorupa jest ustawiona, o 20 protokół.
Usuń folię i fasolę; piec, aż krawędzie skorupy będą złote, przekłuwając widelcem, jeśli skorupa pęcherzyki, o 12 minut dłużej. Cool crust 10 minut. Obniżyć temperaturę pieca do 177°.
W międzyczasie, za pomocą widelca, mash ser mozzarella, kozi ser, a pozostałe 1 łyżka tymianku razem w średniej misce. Doprawić solą i pieprzem.
Dodać jajka i śmietanę i mieszać, aż mieszanina zostanie dobrze wymieszana.
Ser rozprowadzić równomiernie w cieście. Ułóż połówki pomidorów w nadzieniu, pokrój bok do góry.
Oliwki umieść między pomidorami.
Posypać parmezanem równomiernie na wierzchu.
Piec, aż nadzienie jest nadmuchane i ustawić, o 35 protokół. Fajne 5 minut. Push up pan dno, zwalniając boki.