Tarta pomarańczowa w stylu Capri: Torta d'Arancia di Capri
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Tartę Pomarańczową w stylu Capri: Torta d'Arancia di Capri. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis zawiera lakto ovo, przeznaczony jest dla 12 osób i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 4 g białka i 19 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, likier pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 13%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Makaron Capri z kurczakiem, Ciasto Capri z czekoladą i Frytki z pączkami z karmelowo-jabłkowym i Capri Sun.
Instrukcje
W średniej misce wymieszaj mąkę, sól, cukier i skórkę z cytryny.
Posiekaj masło do suchych składników, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. W małej misce połącz jajko, żółtko, likier i cukier puder i wymieszaj tę mieszaninę z mąką widelcem, aż składniki się połączą. Przełóż mieszaninę na posypaną mąką stolnicę i delikatnie wyrabiaj, aż powstanie ciasto. Z ciasta uformuj dysk o średnicy około 6 cali, zawiń szczelnie w folię i wstaw do zamrażarki na 15 minut.
Wyjmij z zamrażarki i szybko rozwałkuj ciasto tak, aby wypełniało wysmarowaną masłem formę do tarty o średnicy od 12 do 14 cali.
Włóż ciasto do formy, przycinając krawędzie, owiń formę folią i włóż do lodówki na 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Wyjmij ciasto z lodówki i nakłuj je widelcem.
Piec przez 10 minut, zmniejszyć temperaturę do 375 stopni F i piec jeszcze przez 10 do 15 minut, aż uzyska złoty kolor.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Użycie koralików do pieczenia pomoże ustawić muszlę i wyeliminować skurcz.
Aby przygotować nadzienie, w średniej misce wymieszaj sok pomarańczowy, skórkę, cukier i mascarpone i dobrze ubij.
Dodawaj po 1 jajku i kontynuuj ubijanie. Po dodaniu wszystkich jajek dodać likier.
Wlać nadzienie do schłodzonej skorupy ciasta i piec w temperaturze 350 stopni F przez 40 do 50 minut, aż krem stwardnieje. Pozostawić do ostygnięcia pyłu cukrem cukierniczym.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Famille Vincent Cremant de Bourgogne. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne]()
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.