Tarta pomarańczowa w stylu Capri: Torta d'Arancia di Capri

Tarta pomarańczowa w stylu Capri: Torta d'Arancia di Capri
Przepisów na hor d'oeuvre nigdy za wiele, więc wypróbuj Tartę Pomarańczową w stylu Capri: Torta d'Arancia di Capri. Ten bezglutenowy i wegetariański przepis zawiera lakto ovo, przeznaczony jest dla 12 osób i kosztuje 88 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 314 kalorii, 4 g białka i 19 g tłuszczu. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką skórkę pomarańczową, sok pomarańczowy, likier pomarańczowy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godzin i 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 13%. Ten wynik nie jest zbyt wysoki. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Makaron Capri z kurczakiem, Ciasto Capri z czekoladą i Frytki z pączkami z karmelowo-jabłkowym i Capri Sun.

Instrukcje

1
W średniej misce wymieszaj mąkę, sól, cukier i skórkę z cytryny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
2
Posiekaj masło do suchych składników, aż mieszanina będzie przypominała grube okruchy. W małej misce połącz jajko, żółtko, likier i cukier puder i wymieszaj tę mieszaninę z mąką widelcem, aż składniki się połączą. Przełóż mieszaninę na posypaną mąką stolnicę i delikatnie wyrabiaj, aż powstanie ciasto. Z ciasta uformuj dysk o średnicy około 6 cali, zawiń szczelnie w folię i wstaw do zamrażarki na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
(z Kartonu)(z Kartonu)
1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny1 Cytryna, Skórka Starta I 4 Skórki Z Cytryny
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Sól $ Świeżo Zmielony Czarny PieprzSól $ Świeżo Zmielony Czarny Pieprz
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Ciasteczka Imbirowe, PodzieloneCiasteczka Imbirowe, Podzielone
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
3
Wyjmij z zamrażarki i szybko rozwałkuj ciasto tak, aby wypełniało wysmarowaną masłem formę do tarty o średnicy od 12 do 14 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
świeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówkiświeże Ciemne Wiśnie, Wypestkowane I Przekrojone Na Połówki
4
Włóż ciasto do formy, przycinając krawędzie, owiń formę folią i włóż do lodówki na 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W SklepieGotowe Ciasto Na Pizzę Kupione W Sklepie
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych12 Ciasteczek Oreo, Pokruszonych, Podzielonych
1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)1 1/2 Szklanki Posiekanej Cebuli (2 Cebule)
5
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
6
Wyjmij ciasto z lodówki i nakłuj je widelcem.
7
Piec przez 10 minut, zmniejszyć temperaturę do 375 stopni F i piec jeszcze przez 10 do 15 minut, aż uzyska złoty kolor.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
8
Wyjąć z piekarnika i pozostawić do ostygnięcia. Użycie koralików do pieczenia pomoże ustawić muszlę i wyeliminować skurcz.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
9
Aby przygotować nadzienie, w średniej misce wymieszaj sok pomarańczowy, skórkę, cukier i mascarpone i dobrze ubij.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jak Zazdrość AniołaJak Zazdrość Anioła
MascarponeMascarpone
Pasek Skórki CytrynowejPasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
10
Dodawaj po 1 jajku i kontynuuj ubijanie. Po dodaniu wszystkich jajek dodać likier.
Składniki, których będziesz potrzebować
(z Kartonu)(z Kartonu)
Olej Do Smażenia, Najlepiej RzepakowyOlej Do Smażenia, Najlepiej Rzepakowy
11
Wlać nadzienie do schłodzonej skorupy ciasta i piec w temperaturze 350 stopni F przez 40 do 50 minut, aż krem stwardnieje. Pozostawić do ostygnięcia pyłu cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Cukierków Peachie-O5 Cukierków Peachie-O
Wydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I OsuszoneWydrylowane Mrożone Wiśnie Cierpkie, Rozmrożone, Odsączone I Osuszone
1 Duże Pomarańczowe żelki1 Duże Pomarańczowe żelki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)

Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose

Antipasti doskonale komponuje się z winem musującym i różem musującym. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest Famille Vincent Cremant de Bourgogne. Ma 4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Rodzina Vincenta Cremanta de Bourgogne
Z winogron Chardonnay ten brylant łączy w sobie świeżość, treściwość i gładkość. Cremant Brut jest wytrawny i oferuje drobne bąbelki (1,5 miliona/30 minut – policzyliśmy je, ale nie musisz mi wierzyć!), w nosie nuty kwiatowe, na podniebieniu rześkie i owocowe. To wspaniały klasyk na każdą uroczystą okazję.
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 25 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia0
Magazyn