Tarta pigwowa z polewą karmelową z orzechów sosny

Tarta pigwowa z polewą karmelową z orzechów sosny
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc spróbuj tarty z pigwy z karmelową glazurą z orzechów sosny. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 2G białka, 12g tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Ten wegetariański przepis służy 12 i kosztuje 99 centów za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 21 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz masło, miód, sól i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 15%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tarta karmelowo-orzechowa z polewą czekoladową, Tarta jabłkowo-Sernikowa z soloną polewą karmelową, oraz Agnolotti z pieczonym brokułem i szpinakiem w sosie z maślanych orzechów piniowych dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować skórkę, zważyć lub lekko łyżkę mąki do suchej miarki; wyrównać nożem.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu3/4 Szklanki Plus 3 łyżki Smalcu
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MiarkaMiarka
NóżNóż
2
Mąkę, 1 łyżeczkę cukru i 1/2 łyżeczki soli wymieszać w średniej misce; pokroić w 3 łyżki masła i skrócić blenderem do ciast lub 2 nożami, aż mieszanina będzie przypominała Gruboziarnisty posiłek.
Składniki, których będziesz potrzebować
SkracanieSkracanie
MasłoMasło
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
3
Posypać powierzchnię wodą z lodem, 1 łyżka na raz; wrzucić widelcem, aż wilgotne i kruche (nie tworzą piłkę). Delikatnie wcisnąć mieszankę w 5-calowy okrąg na plastikowej folii; przykryć. Chill 1 godzina.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Pomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej PapierPomidory, Umyte, Bez Skórki Przypominającej Papier
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
4
Rozgrzej piekarnik do 37
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
5
Rozpakuj ciasto.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
6
Zwiń w 11-calowe koło na lekko posypanej mąką powierzchni. Dopasuj ciasto do 9-calowej patelni z wyjmowanym dnem. Docisnąć ciasto do dna i boków patelni. Schłodzić w zamrażarce 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
RolkaRolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
7
Dno ciasta wyłożyć kawałkiem folii; na folii ułożyć ciężarki do ciasta lub suszoną fasolę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Fasola SuszonaFasola Suszona
CiastoCiasto
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
8
Piec w 375 przez 15 minut lub do krawędzi jest lekko rumiane. Ostrożnie usunąć ciężarki ciasto i folii; piec dodatkowe 7 minut lub do środka jest lekko rumiane. Cool 1 minuta na stojaku drucianym.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
9
Aby przygotować nadzienie, połącz pastę z pigwy i 1 łyżkę soku w robocie kuchennym; procesuj, aż będzie gładki.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
SokSok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Robot KuchennyRobot Kuchenny
10
Rozprowadzić mieszaninę pigwy równomiernie na ciepłej skorupie tartej.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
11
Piec w temperaturze 375 przez 15 minut lub do momentu, gdy nadzienie będzie bąbelkowe. Zmniejsz temperaturę piekarnika do 35
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
12
Pozostałe 1 łyżeczka soku, 1/4 szklanki cukru, miodu i 1/8 łyżeczki soli wymieszać w małym rondlu na średnim ogniu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż cukier się rozpuści. Gotować 2 minuty.
Składniki, których będziesz potrzebować
MiódMiód
SokSok
CukierCukier
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
13
Zdjąć z ognia; ostrożnie dodać 2 łyżki masła, mieszając, aż masło się rozpuści. Wymieszać z orzechami.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
OrzechyOrzechy
14
Wlać mieszaninę orzechów na pastę z pigwy. Ostrożnie rozprowadzić równomiernie.
Składniki, których będziesz potrzebować
PigwaPigwa
Chleb Orzechowo-rodzynkowyChleb Orzechowo-rodzynkowy
15
Piec w 350 przez 10 minut lub aż do pęcherzyków topping. Schłodzić 1 godzinę na stojaku z drutu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Stojak Na DrutyStojak Na Druty
PiekarnikPiekarnik
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 21 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia1
Magazyn