Tarta Morelowa
Morelowa tarta może być tylko deser szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 5G białka, 15 g tłuszczu, oraz w sumie 352 kalorie. Ten przepis służy 8 i kosztuje $1.04 za porcję. 1 osoba uznała ten przepis za przepyszny i satysfakcjonujący. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne i wegetariańskie dieta. Jeśli masz konfitury morelowe, mąkę, cukier i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 25 minut. Z łyżeczką wynik 34%, to danie nie jest tak niesamowite. Podobne przepisy to Tarta Morelowa, Tarta Morelowa, oraz Tarta Z Orzechami Morelowymi.
Instrukcje
Blacha do pieczenia wyłożyć papierem do pergaminu; pokryć papierem do pieczenia sprayem do gotowania.
W dużej misce wymieszać morele i kolejne 3 składniki.
Odstawić na 30 minut, od czasu do czasu mieszając.
Rozwiń piecrust na przygotowanej blasze do pieczenia.
Odsączyć mieszaninę moreli, rezerwując płyn. Morele wrzucić do mąki.
Kopiec moreli w centrum piecrust, pozostawiając 3-calową granicę. Fold piecrust granicy w górę i nad morelami, plisowanie jak iść, pozostawiając otwór o 5 cali szerokości w centrum.
Wymieszać razem jajko i 1 łyżkę. woda.
Pędzel piecrust mieszaniną jaj i posypać 1 łyżką. cukier.
Piec w 350 przez 45 minut lub do napełniania jest bąbelkowy i skorupa jest złoty. Ostrożnie przenieść tartę na pergaminie do stojaka z drutu; ostudzić 20 minut.
Tymczasem w małym rondlu na średnim ogniu zagotuj zarezerwowany płyn morelowy. Gotować 1 do 2 minut lub aż lekko zgęstnieje.
Szczotka lub mżawka 1 do 2 łyżek. gorący płyn morelowy nad odsłoniętymi owocami w środku tarty.
Podawać natychmiast z pozostałym syropem morelowym i, w razie potrzeby, słodką śmietaną.