Tarta miodowo-karmelowa z morelami i migdałami

Tarta miodowo-karmelowa z morelami i migdałami
Need a deser wegetariański? Tarta miodowo-karmelowa z morelami i migdałami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 405 kalorii, 6G białka, oraz 19g tłuszczu. Ten przepis służy 12 i kosztuje $1.27 za porcję. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i zbieraj wiśnie, połówki moreli, morele i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 28%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Podobne przepisy to Miód crunch granola z migdałami i morelami, Tarta morelowa z miodem i migdałami, oraz Tarta Czekoladowo-MIODOWA Karmelowa.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 177°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
2
Mąkę i sól ubić w średniej misce. Za pomocą miksera elektrycznego, beat masło, brązowy cukier, miód, i skórka z cytryny w innej średniej misce do mieszania. Beat in egg.
Składniki, których będziesz potrzebować
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Skórka Z CytrynySkórka Z Cytryny
MasłoMasło
MiódMiód
SólSól
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
TrzepaczkaTrzepaczka
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
3
Dodać mieszaninę mąki; pokonać tylko do mieszania. Zbierz ciasto w piłkę.
Składniki, których będziesz potrzebować
CiastoCiasto
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
4
Rozwałkować na powierzchni mąki do 1/4-cala-grube okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
RolkaRolka
5
Przenieś na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem. Naciśnij na dolnej i górnej stronie patelni. Przyciąć krawędzie. Naciśnij krawędzie, aby boki wzrosły o 1/4 cala nad patelnią.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Forma TartaForma Tarta
PatelniaPatelnia
6
Upiec ciasto na złoty kolor, naciskając z tyłu widelca, jeśli tworzą się pęcherzyki, o 13 protokół. Spoko na stojaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
1
Rozgrzej piekarnik do 177°. Przynieś oba cukry, masło i miód do zagotowania w ciężkim średnim rondlu, mieszając w celu rozpuszczenia cukrów. Gotować 1 minutę bez mieszania; zdjąć z ognia. Wymieszać z wiśniami, morelami,migdałami, żurawiną i śmietaną do ubijania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Krem Do BiciaKrem Do Bicia
żurawinażurawina
MorelaMorela
CzereśnieCzereśnie
MigdałyMigdały
MasłoMasło
MiódMiód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PiekarnikPiekarnik
2
Przenieść nadzienie do schłodzonej skorupy. Ułóż połówki moreli, odetnij bok w dół, na szczycie nadzienia.
Składniki, których będziesz potrzebować
MorelaMorela
Słoik Bezpestkowych Konfitur MalinowychSłoik Bezpestkowych Konfitur Malinowych
3
Piec tarta aż bulgotanie całego, o 1 godzinę 20 minut. Schłodzić na stojaku 15 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
4
Usuń boki patelni. Chłodny do letniego, około 1 godziny.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
5
Używając miksera elektrycznego, ubijaj śmietanę, aż uformują się szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
KremKrem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
6
Dodać crème fraîche i ubijać, aż uformują się szczyty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche
7
Tartę podawać lekko ciepłą lub w temperaturze pokojowej z kremem fraîche.
Składniki, których będziesz potrzebować
Creme FraicheCreme Fraiche

Składniki

TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia3
Magazyn