Tarta Migdałowo-Melonowa
Tarta migdałowo-melonowa wymaga około 3 godziny od początku do końca. Obserwujesz swoją figurę? Ten wegetariański przepis ma 391 kalorii, 7G białka, oraz 23G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 10 i kosztuje $1.26 za porcję. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Mieszanka śmietany, mielone migdały blanszowane, mango i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 33%. Ten wynik nie jest zbyt dobry. Spróbuj Tosty z koziego sera, melona i migdałów, Sałatka Z Melona, Truskawek I Prażonych Migdałów, oraz Tarta Migdałowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
W małej misce wymieszać ciasto crust mix i 1/4 szklanki śmietany; mieszać do zwilżenia. Ciasto obrócić na obficie obsypaną mąką powierzchnię. Zagnieść około 12 razy lub aż ciasto będzie wystarczająco twarde, aby ułatwić obsługę. Spryskaj 10-calową okrągłą patelnię z wyjmowanym dnem za pomocą sprayu do gotowania. Równomiernie nacisnąć ciasto na dno i na boki patelni.
W innej misce ubić jajko lekko. Wymieszaj migdały, syrop kukurydziany i ekstrakt z migdałów.
Wlać mieszaninę do skorupy tartej, równomiernie rozprowadzając.
Piec w temperaturze 375 stopni F (190 stopni C) przez 25 do 30 minut, lub aż skorupa będzie brązowa i zestaw nadzienia. Schłodzić w patelni na stojaku z drutu.
W małej misce wymieszać pozostałe 3/4 szklanki śmietany i twarogu.
Rozprowadzić na wierzchu mieszaniny migdałów.
Używając krajalnicy do sera lub obieraczki do warzyw, cienko pokrój obrany melon i mango lub papaję. Ułóż plastry owoców na szczycie nadzienia. Przykryć i schłodzić do 2 godzin.
Przed podaniem rozpuść galaretkę jabłkową na średnim ogniu w małym rondlu.
Pokroić w kwadraty lub kliny i podawać natychmiast.