Tarta malinowa z ciastem migdałowym
Tarta malinowa z ciastem migdałowym może być tylko lacto ovo vegetarian przepis, którego szukałeś. Na $2.2 za porcję, dostaniesz deser, który serwuje 10. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 523 kalorie. Ten przepis z BBC Good Food ma 22 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 10 minut. Udaj się do sklepu i odebrać dżem malinowy, żółtko, crème fraîche, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 32%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: tarta z ciasta francuskiego z jagodami migdałowymi, Tarta Śliwkowa z cieście migdałowym, oraz Ciasto francuskie tarta cytrynowa z sosem Malinowo-chambordowym.
Instrukcje
Zrobić ciasto, przewracając wszystkie składniki, z wyjątkiem żółtka, do robota kuchennego i pulsując do tekstury bułki tartej.
Dodaj żółtko, następnie pulsuj, aż wszystko się połączy, tworząc miękkie ciasto. Ciasto będzie zbyt miękkie, aby rozwałkować, więc wciśnij je równomiernie do luźnej 25-centymetrowej tarty, aż ciasto pojawi się ponad krawędziami puszki. Pozostaw w zamrażarce przez co najmniej 20 minut.
Piekarnik do 190C / wentylator 170C / Gaz
Wyłożyć ciasto z pergaminem i fasolą do pieczenia, następnie ułożyć na blasze i piec przez 20 minut, aż brzegi zaczną brązowieć.
Usuń fasolę i papier, a następnie gotuj przez 10 minut, aż do biszkoptu. Pozostawić do ostygnięcia, przyciąć krawędzie nożem, a następnie ostrożnie wyjąć z tarty.
Aby zrobić nadzienie, ubić crme frache z cukrem, wanilią, sokiem z cytryny i skórką do zgęstnienia.
Rozłóż na spodzie tarty, a następnie skrupulatnie ułóż maliny na wierzchu w koncentrycznych kręgach. W międzyczasie podgrzej dżem w kuchence mikrofalowej lub na patelni z 2 łyżkami wody, aż do bulgotania. Szkliwo przebijamy przez sito do miski, a następnie malujemy malinami pastą pędzelkową. Całość wyłożyć na stół i podawać w plasterkach.