Tarta Jagodowo-Cytrynowa
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery, więc spróbuj tarty jagodowo-cytrynowej. Ten przepis sprawia, że 12 porcji z 144 kalorie, 2G białka, oraz 4G tłuszczu każdy. Na 61 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny i 30 minut. Jeśli masz sok z cytryny, masło, skrobia kukurydziana i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 10%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tarta Cytrynowo-Jagodowa, Tarta cytrynowo-jagodowa, oraz Tarta Jagodowo-Cytrynowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 204°. lekko spryskaj 9-calową patelnię z wyjmowanym dnem za pomocą sprayu do gotowania. W małej misce, wymieszać pokruszone ciasteczka, białko jaja i masło, aż crumbly. Naciśnij w dolnej i górnej części patelni.
Piec 8 do 10 minut lub do jasnego złotego koloru; ostudzić.
W średniej misce, beat mleka, pudding wymieszać i skórki cytryny z mikserem elektrycznym na niskiej prędkości o 2 protokół lub do gładkiej. Przechowywać w lodówce 5 minut.
Złożyć ubitą polewę do mieszanki budyniowej.
Rozłożone na skorupie. Przykryć; przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 2 godziny.
Tymczasem w rondlu 1-ćwiartkowym wymieszaj cukier, skrobię kukurydzianą i wodę. Wymieszać w 1/2 szklanki jagód.
Ogrzać do wrzenia; zmniejszyć ciepło do średnio-niskiego. Gotować około 5 minut lub aż lekko zgęstnieje. Wymieszać sok z cytryny; zdjąć z ognia. Fajne 10 minut. Wymieszać pozostałą 1 szklankę borówek. Przykryć; przechowywać w lodówce do schłodzenia, co najmniej 1 godzinę.
Podawać tartę z polewą jagodową. Przechowywać w lodówce.