Tarta jabłkowa z sosem karmelowym
Tarta jabłkowa z sosem karmelowym to Wegetariańskie deser. Jedna porcja zawiera 567 kalorii, 2G białka, oraz 29g tłuszczu. Ten przepis służy 8. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz masło, cukier puder, mielony kardamon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 14%. Ten wynik nie jest tak doskonały. Spróbuj Ambrozjalna tarta jabłkowa z sosem Brandy-Karmel, Tarta jabłkowo-orzechowa z sosem Bourbon karmelowym, oraz Ciepła tarta jabłkowa z lodami Daktylowymi i czerwonym winem-sosem karmelowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Cukier, śmietanę i masło zagotować w ciężkim średnim rondlu na średnim ogniu, stale ubijając, aż cukier się rozpuści. Gotuj, aż karmel zgęstnieje na tyle, aby pokryć łyżkę grubo, często ubijając, około 10 minut. Czy z wyprzedzeniem sos karmelowy może być wykonany 5 dni wcześniej. Cover; chill.
Przed użyciem ubić na małym ogniu do ogrzania.
Mąkę, cukier puder i sól wymieszać w procesorze.
Dodać masło i zmiksować, aż powstanie gruba Mączka.
Dodać żółtka. Pulsuj, aż utworzą się wilgotne grudki. Zebrać ciasto w piłkę; spłaszczyć na dysku. Owinąć i schłodzić co najmniej 1 godzinę. Czy z wyprzedzeniem ciasto na tartą skorupę można zrobić 1 dzień wcześniej. Przechowywać w lodówce.
Ubić pierwsze 4 składniki w dużej misce, aby wymieszać.
Dodać jabłka i wrzucić, aż równomiernie pokryte.
Rozgrzej piekarnik do 191°.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni do 13-calowej rundy.
Przenieś na patelnię o średnicy 9 cali z wyjmowanym dnem.
Wytnij zwis nawet z wierzchem boków patelni. Naciśnij boki ciasta, aby doprowadzić 1/4 cala powyżej boków patelni. Ułóż ćwiartki jabłka, odetnij bok w dół, w kółko wokół zewnętrznej krawędzi patelni, dopasowując się ciasno.
Pozostałe ćwiartki jabłek przeciąć wzdłuż na pół; stać na środku tarty, dopasowując się ciasno.
Piec tartę, aż jabłka będą miękkie, około 1 godziny 15 minut.
Wyjąć tartę z piekarnika; posmarować sosem karmelowym. Tarta chłodna do temperatury pokojowej. Rewarm pozostały sos karmelowy.
Mżawka tarta lekko z sosem.
Podawać, przekazując pozostały sos osobno.