Tarta Czekoladowo-Orzechowa
Tarta czekoladowo-orzechowa może być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na desery. Ten przepis służy 8 porcji. Jedna porcja zawiera 562 kalorie , 7 g białka i 44 g tłuszczu . Za 90 centów za porcję ten przepis pokrywa 11% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę wegetariańską lakto ovo . 2 osoby wypróbowały i polubiły ten przepis. Jeśli masz pod ręką blanszowane orzechy laskowe, skrobię kukurydzianą, cukier i kilka innych składników, możesz to zrobić. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godzin i 35 minut . Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 27% . Ten wynik nie jest aż tak imponujący. Podobne przepisy obejmują tartę czekoladowo-orzechową , tartę czekoladowo-orzechową i tartę czekoladowo-orzechową .
Instrukcje
Przygotuj skórkę: praż orzechy laskowe na patelni na średnim ogniu, aż uzyskają złoty kolor, około 8 minut.
Przenieś 1/3 szklanki orzechów do robota kuchennego.
Dodać mąkę, cukier i sól; pulsować, aż orzechy zostaną drobno zmielone.
Dodaj masło i pulsuj, aż mieszanina będzie wyglądać jak gruby posiłek.
Skropić jajkiem i wanilią; pulsować, aż ciasto zacznie się łączyć.
Wyłóż ciasto na arkusz folii i wklep w dysk. Zawiń i przechowuj w lodówce do twardości, co najmniej 1 godziny. Grubo posiekaj pozostałe orzechy laskowe i zachowaj je.
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni w okrąg o średnicy 12 cali. Wciśnij spód i boki 9-calowej formy do tarty z wyjmowanym dnem, a następnie odetnij nadmiar ciasta. Nakłuj cały spód widelcem. Przechowywać w lodówce do twardości, około 30 minut.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Wyłóż skorupę folią, a następnie wypełnij ciężarkami do ciasta lub suszoną fasolą.
Piec, aż krawędzie będą złote, około 20 minut.
Usuń folię i obciążniki i kontynuuj pieczenie, aż całość będzie złocistobrązowa, od 15 do 20 minut. Całkowicie ostudzić na kratce.
W misce wymieszaj skrobię kukurydzianą z 1/4 szklanki śmietanki.
Połącz pozostałe 1 3/4 szklanki śmietanki, krem czekoladowo-orzechowy, wanilię i sól w małym rondlu.
Wymieszaj mieszaninę skrobi kukurydzianej i zagotuj na średnim ogniu, mieszając i zdrapując boki patelni gumową szpatułką. Gdy mieszanina zacznie wrzeć, ciągle mieszaj, aż zgęstnieje, około 2 minut.
Wylać na spód i zamieszać wierzch. Przechowywać w lodówce do stwardnienia, około 1 godziny. Posyp zarezerwowanymi orzechami laskowymi.
Polecane wino: Port
Tartę można łączyć z porto. Powszechną zasadą łączenia win jest upewnienie się, że wino jest słodsze niż jedzenie. Delikatne desery świetnie komponują się z Moscato d'Asti, orzechowe z kremową sherry, a desery karmelowe lub czekoladowe dobrze komponują się z portem. Jednym z win, którego możesz spróbować, jest NV Catherman's Port. Ma 4,3 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Port Catherman w NV]()
Port Catherman w NV