Tarta Czekoladowo-Nerkowca-Żurawinowa
Need a deser wegetariański? Tarta czekoladowo-nerkowca-żurawina może być doskonałym przepisem, aby spróbować. Na 76 centów za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 319 kalorii, 4G białka, oraz 18g tłuszczu. Ten przepis służy 16. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka cukru granulowanego, syrop kukurydziany, śmietana do bicia i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 4 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 27%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Solona nerkowca-słodko-gorzka tarta czekoladowa-Guest Post by URBAN BAKES, Żurawina Nerkowca Czekolada Kora, oraz Ciemna czekolada Krówka żurawinowa i nerkowca dla podobnych receptur.
Instrukcje
Piekarnik rozgrzać do 218°. dodać 1 ciasto skorupa zgodnie z kierunkiem na polu dla jednego ciasto wypełnione skorupa, za pomocą 10-calowy tart patelni z wyjmowanym dnem. Przyciąć krawędzie.
Piec 9 do 11 minut lub do lekko rumiane i suche w wyglądzie. Jeśli skorupa puffs w centrum, spłaszczyć delikatnie z tyłu drewnianej łyżki.
Posypać 1 szklankę chipsów czekoladowych na gorącej skórce.
Odstawić 5 minut, aby zmiękczyć. Delikatnie rozprowadzić równomiernie na skórce. Przechowywać w lodówce, aby ustawić czekoladę. Obniżyć temperaturę pieca do 191°.
W rondlu 2-ćwiartkowym rozgrzać cukier granulowany, cukier brązowy, syrop kukurydziany i śmietanę do pełnego walcowania gotować na średnim ogniu, stale mieszając trzepaczką drucianą, aż cukier się rozpuści. Zmniejsz ciepło do średnio-niskiego, aby utrzymać pełne wrzenie. Gotować od 8 do 10 minut, często mieszając, aż mieszanina zgęstnieje i zacznie zmieniać nieco ciemniejszy karmelowy kolor.
Zdjąć z ognia; wymieszać wanilią i suszoną żurawiną.
Odstawić na 15 minut. Zamieszaj orzechy nerkowca. Łyżka mieszaniny równomiernie na czekoladzie w cieście ciasto.
Piec w temperaturze 375 ° F 20 do 25 minut lub do napełniania jest bąbelkowy i orzechy nerkowca są złotobrązowe.
W mikrofali miski, kuchenka mikrofalowa pozostałe 1/4 szklanki czekolady chipsy i olej odkryte na Wysokiej 1 do 1 1/2 minut lub do stopienia, mieszając dwa razy.
Mżawka nad tartą. Ochłodzić całkowicie, około 2 godzin. Przechowywać w lodówce około 1 godziny lub aż czekolada jest ustawiona. Przykryć i przechowywać w lodówce pozostały tarta.