Tarka do ziemniaków Hasselback
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina i 40 minut do spędzenia w kuchni, Hasselback potato gratin może być niesamowite bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 166 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka liści laurowych, tymianku i rozmarynu, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarka Do Ziemniaków Hasselback, Tarka Do Ziemniaków Hasselback, oraz Cheesy Hasselback Potato Gratin.
Instrukcje
Lekko posmaruj duże owalne naczynie do pieczenia. Za pomocą mandoliny lub ostrego noża pokroić ziemniaki w cienkie plasterki o grubości około 3 mm. Wrzucić do miski i zalać roztopionym masłem, olejem, ziołami i przyprawami.
Szczelnie zapakuj ziemniaki pionowo do naczynia. Zaklinować kilka liści laurowych w całej i wlać pozostałą mieszaninę masła z miski na górze. Przykryć folią i piec 30 min w temperaturze 200C/180C
Zdjąć folię i gotować przez kolejne 45 minut w temperaturze 220C/200C / gas 7, aż ziemniaki się ugotują.