Tarka do ziemniaków Hasselback

Tarka do ziemniaków Hasselback
Jeśli masz mniej więcej 1 godzina i 40 minut do spędzenia w kuchni, Hasselback potato gratin może być niesamowite bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepis do wypróbowania. Ta przystawka ma 166 kalorii, 3G białka, oraz 10 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 8. Na 38 centów za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 44 osoby były zadowolone, że spróbowały tego przepisu. Mieszanka liści laurowych, tymianku i rozmarynu, oliwa z oliwek i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Jest dostarczany przez BBC Good Food. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 43%. Ten wynik jest solidny. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Tarka Do Ziemniaków Hasselback, Tarka Do Ziemniaków Hasselback, oraz Cheesy Hasselback Potato Gratin.

Instrukcje

1
Lekko posmaruj duże owalne naczynie do pieczenia. Za pomocą mandoliny lub ostrego noża pokroić ziemniaki w cienkie plasterki o grubości około 3 mm. Wrzucić do miski i zalać roztopionym masłem, olejem, ziołami i przyprawami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Dla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej KonsystencjiDla Uzyskania Gładkiej, Smarowalnej Konsystencji
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Namoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), OpcjonalnieNamoczone Wiórki Drzewne (mequite, Hikora Lub Olcha), Opcjonalnie
Cienki-Cienki-
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
1 żółty Owocowy Roll-up1 żółty Owocowy Roll-up
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Szczelnie zapakuj ziemniaki pionowo do naczynia. Zaklinować kilka liści laurowych w całej i wlać pozostałą mieszaninę masła z miski na górze. Przykryć folią i piec 30 min w temperaturze 200C/180C
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)Barwniki Spożywcze I Kolorowy Cukier (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Żółty Cukier I Różne PosypkiŻółty Cukier I Różne Posypki
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
3
Zdjąć folię i gotować przez kolejne 45 minut w temperaturze 220C/200C / gas 7, aż ziemniaki się ugotują.
Składniki, których będziesz potrzebować
(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)(110° Do 115°, Bez Mleka I Masła)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®1 łyżeczka Soku Cytrynowego GOYA®
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 40 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia5
Magazyn