Taramosalata: pasta z ikry karpiowej może być dobrym przepisem na poszerzenie kolekcji dań głównych. Ten przepis służy 6 i kosztuje $1.81 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 17g białka, 34g tłuszczu, oraz w sumie 698 kalorii. Jeśli masz wodę, wodę, cebulę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć mleko można śledzić to danie główne z Milky Way Brownie Bites jako deser. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 53%. Podobne przepisy to Hot Dog Spread / Dip, Rozgrzany Ser, oraz Rozprzestrzenianie Ciecierzycy.
Instrukcje
1
Połącz wodę z mlekiem. Chleb namoczyć w wodzie i mleku i wycisnąć do sucha.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
2 Szklanki Posiekanych Mieszanych Serów, Takich Jak Sery Do Tacos
2
Chleb, tarama, cebulę, sok z cytryny i oliwę z oliwek włożyć do malaksera i zmiksować na gładką masę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szalotka, Starta Lub Posiekana
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Rozmrożony Koncentrat Lemoniady, Podzielony
20 Cienkich Plastrów Cukinii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)
3
W razie potrzeby dodaj wodę. Złożyć posiekaną natkę pietruszki i przechowywać w lodówce na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rosół Z Kurczaka Lub Bulion Warzywny (lub Więcej W Razie Potrzeby)
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
4
Podawać z crostini. Uwagi: Taramosalata występuje w każdym greckim gospodarstwie domowym, szczególnie w okresie Wielkiego Postu. Jest również bardzo popularny w Taweranach w całej Grecji. Najlepiej spożywać na chrupiącej pita lub krakersach jako meze z winem ouzo lub Restina. Jest to danie, które Grecy jedzą na co dzień.