Taquitos z fasoli i kurczaka
Przepis fasola i kurczak Taquitos może zaspokoić swoje Meksykańskie pragnienie w około 45 minut. Jedna porcja zawiera 100 kalorii, 5G białka, oraz 5G tłuszczu. Na 30 centów za porcję, ten przepis okładki 3% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 40. Udaj się do sklepu i podnieś tortille z mąki, mieszankę meksykańskiego sera, kurczaka z rożna i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Zapiekane Taquitos Z Kurczakiem, Fasolą I Serem, Zapiekane Taquitos Z Czarnej Fasoli, oraz Kremowe Taquitos Z Czarnej Fasoli.
Instrukcje
Ułóż 1 tortilla pół na powierzchni roboczej. Łyżka około 1 łyżki. fasola na końcu.
Posypać nadzieniem około 1 łyżką. ser.
Począwszy od końca napełniania, zwiń taquito w ciasny kształt papierosa i zabezpiecz wykałaczką. Powtórz z pozostałymi tortillami, fasolą lub kurczakiem i serem.
W dużym szerokim garnku podgrzać około 1 w. olej na średnim ogniu, aż osiągnie 375 na termometrze do głębokiego smażenia. Gotować taquitos, o 4 na raz, obracając często, aż złoty kolor brązowy, o 2 protokół. Za pomocą łyżki szczelinowej przenieś taquitos na obramowaną blachę do pieczenia wyłożoną papierowymi ręcznikami. Gdy ostygnie, Usuń wykałaczki.
Podawać z salsą i guacamole.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie w menu? Spróbuj sparować z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jedno wino, którego możesz spróbować to Cuvaison Pinot Noir. Ma 4,8 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 29 dolarów.
Cuvaison Pinot Noir
Cuvaison ' s Carneros Pinot Noir pochodzi z ich 400-akrowej posiadłości w południowej części Doliny Napa. Ta chłodna Winnica klimatyczna pozwala rok po roku na niemal idealne warunki do produkcji światowej klasy Chardonnay, Pinot Noir, Syrah, Sauvignon Blanc i Merlot. Kontrolowanie wszystkich aspektów uprawy w obrębie własnej winnicy daje Cuvaison przewagę w produkcji owoców najwyższej jakości, a tym samym minimalizuje manipulację w winnicy. Winiarz Steven Rogstad podsumowuje to najlepiej: "Mój styl i filozofia opierają się na wyrażaniu wyjątkowego charakteru naszych winogron Sadyba i robi jak najmniej do nich. Kiedy ktoś ma tak wspaniały owoc do pracy, to powinien być jego nacisk."