Tapenade
Tapenada może być tylko przyprawą, której szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 136 kalorii, 1G białka, oraz 15 g tłuszczu każdy. Na 54 grosze za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka sardeli, oliwy z oliwek, mielonego pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny dieta. Kilka osób zrobiło ten przepis, a 14 powie, że trafił w sedno. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 21%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tapenade, Wee Tapenade, oraz Tapenada Figowa dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 450
Ułóż arkusz ciasta na pergaminie i rozwałkuj, aby pozbyć się zagnieceń. Punkt granicy wokół krawędzi i nakłuć ciasto w środku widelcem.
Tapenadę wymieszać z rictottą, następnie rozłożyć tapenadę na cieście (wewnątrz granicy)rozsypać pomidory, oliwki i fetę na tarcie. Doprawić mielonym świeżym czarnym pieprzem i łyżeczką oregano.
Mżawka z odrobiną oliwy z oliwek
Wyłóż tartę na tacę i piecz przez 20 25 min. Jeśli twój piekarnik jest trochę stary i zawodny, jak mój, obróć tartę w połowie drogi przez gotowanie w przypadku, gdy jeden kawałek piekarnika jest gorętszy od drugiego i tarta gotuje nierównomiernie (tj. jedna część surowa, jedna część popiołu, jak w moim piekarniku).Po ugotowaniu, wierzch z garściami rukoli z dodatkiem soku z cytryny i oliwy z oliwek.