Tandoori-przyprawione Grillowane krewetki z miętą-chutney z kolendry

Tandoori-przyprawione Grillowane krewetki z miętą-kolendra Chutney może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja zawiera 212 kalorii, 27g białka, oraz 3G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 3,81 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do 4 Lipca. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pescatariańskie dieta. Jeśli masz mielony cynamon, sok z cytryny, serrano chile i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony cynamon, można śledzić to danie główne z Cynamonowe Twisty jako deser. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 57%, co jest solidne. Spróbuj Grillowane krewetki w stylu Tandoori z miętowym Chutney, Grillowane szaszłyki z krewetek z chutneyem Kolendro-miętowym, oraz Tandoori krewetki z chutneyem kokosowo-kolendrowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować krewetki, połączyć pierwsze 3 składniki w małej patelni na średnim ogniu; gotować 2 minut lub aż pachnące, stale mieszając. Super.
Umieścić mieszankę przypraw w młynku do przypraw lub kawy; proces aż drobno zmielone.
Połącz mieszankę przypraw, jogurt i kolejne 6 składników (przez zmieloną czerwoną paprykę) w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodaj krewetki do worka; pieczęć. Wrzuć do płaszcza. Marynować w lodówce 1 godzinę, obracając torebkę od czasu do czasu.
Połączyć kliny cebuli, papryka i pomidory w dużej misce.
Skropić olejem; wrzucić do płaszcza.
Wyjąć krewetki z worka; wyrzucić marynatę. Wątek 4 krewetki, 2 pomidory, 2 kliny cebuli i 2 kawałki papryki naprzemiennie na każdym z 8 (10-calowy) szaszłyki. Lekko pokryć szaszłyki sprayem do gotowania.
Umieść szaszłyki na stojaku grillowym pokrytym natryskiem do gotowania. Grill 4 minuty z każdej strony lub do momentu zakończenia.
Aby przygotować chutney, połączyć miętę i pozostałe składniki w robocie kuchennym; proces do gładkiej.