Tandoori Leg of Lamb
Tandoori noga z jagnięciny może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 690 kalorii, 65g białka, oraz 39g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 6,18 zł za porcję, ten przepis okładki 38% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka masła, mielonego kminku, mielonego cynamonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby wykorzystać świeży imbir, można śledzić to danie główne z Świeże Ciasteczka Imbirowe jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 45 minut. Z łyżeczką wynik 70%, to danie jest solidne. Spróbuj Lamb Tandoori, Tandoori-przyprawiona noga jagnięcina, oraz Jagnięce Tandoori Hoagies dla podobnych receptur.
Instrukcje
Na dużej patelni wymieszać 1/2 szklanki soku z cytryny z 2 łyżeczkami soli.
Jagnięcinę ułożyć na patelni i zalać sokiem z cytryny.
Pozostawić jagnięcinę w soku na 30 minut, a następnie odcedzić.
W dużej misce wymieszaj jogurt z olejem, czosnkiem, imbirem, suchą musztardą, kminkiem, gałką muszkatołową, kardamonem, czarnym pieprzem, cynamonem, kurkumą i cayenne. Wymieszać 2 łyżeczki soli i pozostałe 2 łyżki soku z cytryny. Za pomocą małego noża zrób 1-calowe szczeliny na całej jagnięcinie. Jagnięcinę dokładnie posmarować marynatą, wciskając ją w szczeliny. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 6 godzin lub przez noc.
Wyjmij nogę jagnięciny z marynaty, pozostawiając na grubej warstwie. Przenieś gorące węgle na jedną stronę grilla i umieść patelnię z kapaniem naprzeciwko węgli. Jagnięcinę przełożyć na patelnię ociekową, przykryć grillem i gotować do zeszklenia, a termometr natychmiastowo odczytany rejestruje 140 na medium, około 2 godzin.
Wyłożyć talerz z cebulą i posypać kolendrą.
Ułożyć jagnięcinę na wierzchu, posmarować roztopionym masłem i odstawić na 15 minut. Jagnięcinę pokroić w plasterki i podawać z cytryną.