Tandoori krewetkowe sajgonki z sosem ananasowym

Tandoori krewetkowe sajgonki z sosem ananasowym
Przepis Tandoori krewetki sajgonki z sosem ananasowym może zaspokoić swój wietnamski pragnienie w okolicy 45 minut. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 20g białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 287 kalorii. Ten przepis służy 6 i kosztuje $2.59 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jest idealny do Wiosna. Udaj się do sklepu i odbierz chrzan, pieprz, imbir i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Świetnie sprawdza się jako przystawka. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za pescatarian dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Lucky # 13 Sajgonki Z Sosem Ananasowym, Spam i ananasowe sajgonki z domowym sosem słodko-kwaśnym, oraz Sajgonki krewetkowe z sosem orzechowym dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Aby przygotować bułki, połącz pierwsze 6 składników w dużej plastikowej torbie z zamkiem błyskawicznym. Zapiekać i marynować w lodówce 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki1/4 Funta Wędzonego Indyka Pokrojonego W Cienkie Plasterki
2
Wyjmij krewetki z worka, odrzucając marynatę.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
3
Rozgrzać oliwę z oliwek na dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Dodaj krewetki; smażyć 4 minuty lub do czasu zakończenia. Mieszamy kapustę i 5 kolejnych składników (kapusta przez sól); gotujemy 2 minuty, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
(odłożyć 1 łyżkę Stołową)(odłożyć 1 łyżkę Stołową)
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
5
Połącz skrobię kukurydzianą i 1 łyżkę wody w małej misce. Wymieszać mieszaninę skrobi kukurydzianej do mieszanki krewetek; gotować 1 minutę lub aż lekko zgęstnieje.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodaj gorącą wodę do dużego, płytkiego naczynia na głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
7
Umieść 1 arkusz papieru ryżowego w naczyniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Oliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako DodatekOliwa Z Oliwek Extra Vergine Jako Dodatek
8
Odstawić na 30 sekund lub tylko do miękkości.
9
Umieść arkusz na płaskiej powierzchni. Ułóż o 1/2 Puchar mieszanki krewetek na pokrycie połowy arkusza, pozostawiając 1/2-calowy granicy. Złóż boki arkusza nad wypełnieniem; zaczynając od wypełnionej strony, zwiń galaretkę. Delikatnie naciśnij szew, aby uszczelnić; umieść, szew w dół, na talerzu do serwowania (przykryj, aby nie wyschnąć). Powtórz procedurę z pozostałymi arkuszami i mieszaniną krewetek.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)(lub Do Wyboru Cynamon, Rodzynki, Jabłko Itp.)
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
10
Każdą rolkę przeciąć na pół w poprzek.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
11
Aby przygotować sos, połącz konfitury ananasowe i pozostałe składniki w małej misce, mieszając trzepaczką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Konfitury AnanasoweKonfitury Ananasowe
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego1 Opakowanie (3,3 Uncji) Błyskawicznej Mieszanki Do Przygotowania Białego Budyniu Czekoladowego
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
12
Podawać z sajgonkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
13
W razie potrzeby udekorować paskami zielonej cebuli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka

Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc

Krewetki można łączyć z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jednym winem, którego możesz spróbować jest Thrive Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 15 dolarów.
Thrive Pinot Grigio
Thrive Pinot Grigio
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia12
Magazyn