Tamales de Pipían (Pipían Tamales)
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 24 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 490 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ají de maní, liście bananowca, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales Tolimenses (Region Tolima Tamales) dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużej plastikowej misce umieścić wieprzowinę, czosnek, cebula, szalotki, olej roślinny, sól i pieprz.
Dobrze wymieszać, przykryć i przechowywać w lodówce na noc lub co najmniej 3 hours.To zrobić Pipían: gotować ziemniaki w garnku z wodą przez 20 minut lub do miękkości.
Odcedzić i delikatnie rozgnieść ziemniaki. Odstawić.
Umieść masarepę w dużej misce, dodaj wodę, sól, sazon Goya lub kolor i aliños.
Umieść 1 kawałek liścia na powierzchni roboczej i umieść drugi liść na górze, skierowany w przeciwnym kierunku, jak tworząc krzyż.
Rozłóż około 5 łyżek masy na środku liści bananowca, w miejscu, w którym łączą się i tworzą krzyż.
Umieścić 1 kawałek wieprzowiny na wierzchu masy i umieścić około 2 łyżki pipían na wierzchu mięsa.Złóż liście bananowe, jedną z czterech stron w tym czasie, tak aby liście otaczały całe nadzienie, tak jak robisz paczkę. Krawat sznurkiem rzeźnika. Kontynuuj proces, aż wszystkie tamales są owinięte i związane.Doprowadzić do wrzenia duży garnek z osoloną wodą.
Dodaj tamales, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiej. Przykryć i gotować przez około 1 godzinę.
Wyjąć tamales z garnka i odstawić na około 5 minut przed podaniem.
Pokroić mieszając i podawać w liściach.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańskie można połączyć z Pinot Noir, Riesling i musujące różowe. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé z Pinot Noir. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 20 dolarów.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.