Tamales de Pipían (Pipían Tamales)

Tamales de Pipían (Pipían Tamales)
Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 24 i kosztuje 40 centów za porcję. Jedna porcja zawiera 199 kalorii, 9g białka, oraz 10 g tłuszczu. Wiele osób zrobiło ten przepis, a 490 powiedziałoby, że trafił na miejsce. Udaj się do sklepu i odbierz ají de maní, liście bananowca, sól i pieprz oraz kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales Tolimenses (Region Tolima Tamales) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej plastikowej misce umieścić wieprzowinę, czosnek, cebula, szalotki, olej roślinny, sól i pieprz.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)Wysokiej Jakości Paluszki Warzywne (polecane: Terra Sticks)
2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane2 15-uncjowe Puszki Hominy, Odsączone I Wypłukane
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Olej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim TłuszczuOlej Rzepakowy Do Smażenia W Głębokim Tłuszczu
2 łyżki Whisky Sour Mash2 łyżki Whisky Sour Mash
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
2
Dobrze wymieszać, przykryć i przechowywać w lodówce na noc lub co najmniej 3 hours.To zrobić Pipían: gotować ziemniaki w garnku z wodą przez 20 minut lub do miękkości.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
3
Odcedzić i delikatnie rozgnieść ziemniaki. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków9 Szklanek Pokrojonych W Plasterki Obranych Ziemniaków
1
Umieść masarepę w dużej misce, dodaj wodę, sól, sazon Goya lub kolor i aliños.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sazon CompletaSazon Completa
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano2/3 Szklanki (kilka Garści) Startego Parmigiano Lub Romano
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Skręcić Liny LukrecjoweSkręcić Liny Lukrecjowe
1
Umieść 1 kawałek liścia na powierzchni roboczej i umieść drugi liść na górze, skierowany w przeciwnym kierunku, jak tworząc krzyż.
2
Rozłóż około 5 łyżek masy na środku liści bananowca, w miejscu, w którym łączą się i tworzą krzyż.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
4 Cienkie Plasterki Salami4 Cienkie Plasterki Salami
3
Umieścić 1 kawałek wieprzowiny na wierzchu masy i umieścić około 2 łyżki pipían na wierzchu mięsa.Złóż liście bananowe, jedną z czterech stron w tym czasie, tak aby liście otaczały całe nadzienie, tak jak robisz paczkę. Krawat sznurkiem rzeźnika. Kontynuuj proces, aż wszystkie tamales są owinięte i związane.Doprowadzić do wrzenia duży garnek z osoloną wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście BananowcaLiście Bananowca
TamalesTamales
Mielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo StartaMielona Gałka Muszkatołowa Lub świeżo Starta
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków2 (1 1/4 Funta) W Pełni Przycięte Polędwiczki Wieprzowe, Pokrojone Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
4
Dodaj tamales, a następnie zmniejszyć ciepło do niskiej. Przykryć i gotować przez około 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
5
Wyjąć tamales z garnka i odstawić na około 5 minut przed podaniem.
Składniki, których będziesz potrzebować
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia2 łyżki Oliwy Z Oliwek Plus 2 łyżki Oliwy Z Oliwek (najlepszej Jakości) Do Skropienia
6
Pokroić mieszając i podawać w liściach.
7
Podawać z ají de maní.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje24
Ocena Zdrowia9
Magazyn