Need a bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne? Tajskie zielone krewetki Curry mogą być znakomitym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja zawiera 538 kalorii, 24g białka, oraz 40 g tłuszczu. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.16 za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną kolendrę, skórkę z limonki, korzeń imbiru i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć olej kukurydziany, można śledzić to danie główne z Cytrynowy Tort Szyfonowy Z Kremem Malinowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 40 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni indyjskiej. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 52%, co jest solidne. Spróbuj Zielone Curry inspirowane tajską kuchnią z ananasem i krewetkami, Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Umieść kminek, kolendrę, imbir, czosnek, zieloną paprykę chile, trawę cytrynową, kolendrę, sok z limonki, skórkę z limonki i 2 łyżki oleju kukurydzianego w maszynce. Zmiksować na gładką, gęstą pastę. Odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Split Grama Bengalskiego (chana Dal)
Eliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
Mrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej Wody
2
Ciepło 1/4 szklanki oleju kukurydzianego na dużej patelni na średnim ogniu. Gotować i mieszać fasolkę szparagową i kukurydzę dziecka przez około 30 sekund. Wymieszać z pastą, sosem sojowym i mlekiem kokosowym i doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień do średniej i gotować na wolnym ogniu przez 5 do 7 minut, a następnie dodać krewetki. Gotować krewetki, aż będą jasnoróżowe Na zewnątrz i mięso nie jest już przezroczysty w centrum, 3 do 5 minut. Jeśli sos stanie się zbyt gęsty, wymieszaj z wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Szalotka Pokrojona W Cienkie Półplasterki
Kukurydza Dla Niemowląt
Pieczeń Z Polędwicy Wieprzowej, Przycięta
Czerwona Cebula, Drobno Posiekana, Do Podania
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Krewetki świetnie komponują się z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Możesz spróbować Mark West Pinot Grigio. Recenzenci bardzo lubią to z 4.5 z 5 gwiazdek i cena około 13 dolarów za butelkę.