Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego
Need a dairy free main course? Thai Green Curry indyk i klopsiki z cukinii w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.82 za porcję. Jeśli masz tajską pastę curry, Jajko, sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1782 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajskie Zielone Curry Kokosowe Z Kurczakiem I Cukinią, Tajskie zielone curry pierogi wieprzowe w sosie kokosowym z chrupiącą smażoną szalotką, oraz Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry) dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
Wymieszać indyka, cukinię, jajka, bułkę tartą, pastę curry, sos rybny, skórkę z limonki, czosnek, zieloną cebulę i kolendrę, uformować na bochenek i ułożyć na blasze do pieczenia.
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Do 3 średnich Cukinii, Grubo Startych (ok
1 Pomarańcza, Skórka
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
2 łyżki świeżo Wyciśniętej Cytryny Lub Do Smaku
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pillsbury® Creamy Supreme® Lukier Waniliowy
2
Piec w nagrzanym piekarniku 177°, aż osiągnie160, około 40-50 minut.W międzyczasie rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu, dodaj pastę curry i pozwól jej skwierczeć na kilka minut przed dodaniem mleka kokosowego, sosu rybnego, soku z limonki, cukru i liści limonki kaffir, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.Klopsiki pokroić w plasterki i podawać posypane mlekiem kokosowym curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki Kaffir
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta Curry
Sos Rybny
1 Truskawka Bez łuski
Biała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Żółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.