Tajskie Panierowane Filety Z Kurczaka
Przepis tajski panierowane filety z kurczaka może zaspokoić Azjatyckie pragnienie w przybliżeniu 1 godzina. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 4G tłuszczu, oraz w sumie 193 kalorie. Na 1,53 zł za porcję, dostajesz danie główne, które serwuje 10. Jeśli masz nasiona sezamu, połówki piersi kurczaka, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 8 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Z łyżeczką wynik 55%, to danie jest solidne. Spróbuj Parmezan paluszki z kurczaka lub filety, Thai Place Phad Thai Chicken Thai Hot, oraz Chicken Spinoccoli-panierowana nadziewana pierś kurczaka ze szpinakiem, brokułami i serem dla podobnych receptur.
Instrukcje
W maszynce połączyć paprykę chile, zielona cebula, Skórka z limonki i sok, 1/2 kolendry, sos rybny, trawa cytrynowa, sól, cukier i musztarda. Zmiksować na gładką masę. Kurczaka opłukać i pokroić na odpowiednią porcję.
Umieścić w misce z wymieszanymi składnikami i przechowywać w lodówce przez 1 do 4 godzin.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F (175 stopni C).
W płytkim naczyniu lub misce wymieszać razem bułkę tartą, kolendra, ser, nasiona sezamu i sól i pieprz do smaku.
Wyjąć kurczaka z marynaty (pozbycie się pozostałej marynaty) i zwijać w mieszaninie okruchów, aż dobrze pokryte z obu stron.
Umieść kurczaka w lekko natłuszczonym naczyniu do pieczenia 9x13 cali (w razie potrzeby, dab z oliwą z oliwek na wierzchu na ostre wykończenie) i piec w 350 stopni F (175 stopni F) przez 20 minut lub aż kurczak jest gotowane przez i soki uruchomić jasne.
Uwaga: możesz zrobić sos zanurzeniowy, mieszając 2 zielone papryki chile z sosem rybnym i cukrem oraz polewając mieszankę z niektórymi nasionami sezamu.