Tajski rosół kokosowy może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja zawiera 1048 kalorii, 75g białka, oraz 67 g tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 6,61 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest idealny do Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Jest to drogie przepis dla fanów kuchni azjatyckiej. Ten przepis jest lubiany przez 33 smakoszy i kucharzy. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Jeśli masz grzyby słomiane, Tajskie chiles, łodygi selera naciowego i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć cukier można śledzić to danie główne z Pełnoziarniste Ciasteczka Bez Cukru Rafinowanego jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 95%. Ten wynik jest spektakularny. Podobne przepisy to Tajska Zupa Kokosowa Z Kurczaka (Tom Kah Gai), Tajska zupa z kurczaka i kokosa, oraz Tajska Zupa Kokosowa Z Kurczaka (Tom Kha Gai).
Instrukcje
1
Wywar zagotować na średnim ogniu w garnku do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Twój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodaj liście limonki, chiles, czosnek, imbir i trawa cytrynowa. Obniżyć ciepło do średnio niskie; przykryć garnek i delikatnie gotować na wolnym ogniu, aby przyprawy zaparzać bulion, o 10 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
Eliksir G
2 Pieczone Czerwone Papryki, Posiekane
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
Wietnamskie Chipsy Cynamonowe
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
3
Odkryj garnek i wymieszaj z kurczakiem, mlekiem kokosowym, pieczarkami, sosem rybnym, cukrem i sokiem z limonki. Dusić, aby podgrzać kurczaka przez, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Sos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Pasek Skórki Cytrynowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Posypać solą i pieprzem. Kadzi zupę do zupy tureen lub pojedynczych misek do serwowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Twój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Peachie-o
Chochla
5
Dekoruj kolendrą. Uważaj, aby nie żuć trawy cytrynowej, imbiru lub liści limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki
Eliksir G
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
6
Umieść kurczaka i warzywa w dużym garnku na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
7
Wlać tylko tyle zimnej wody, aby pokryć (około 3 ćwiartek); zbyt dużo spowoduje, że bulion będzie słaby. Wrzucić tymianek, liście laurowe i ziarna pieprzu i pozwolić mu powoli dojść do wrzenia. Obniżyć ogień do średnio-niskiego i delikatnie gotować na wolnym ogniu przez 1 do 1 1/2 godziny, częściowo przykryte, aż kurczak jest gotowy. Jak gotuje, odtłuścić wszelkie zanieczyszczenia, które wznoszą się na powierzchnię; dodać trochę więcej wody, jeśli to konieczne, aby utrzymać kurczaka pod przykryciem podczas gotowania na wolnym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydła Itp.)
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 Szklanki Ząbków Czosnku
1 Pasek Skórki Z Cytryny
8
Ostrożnie wyjmij kurczaka na deskę do krojenia. Gdy jest wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, wyrzucić skórę i kości; ręcznie rozdrobnić mięso do pojemnika do przechowywania.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do Krojenia
9
Ostrożnie przecedzić wywar przez drobne sito do innego garnka, aby usunąć warzywa. Natychmiast zużyj zapas lub jeśli planujesz go przechowywać, umieść garnek w zlewie pełnym lodowatej wody i wymieszaj, aby ostygł zapas. Przykryć i przechowywać w lodówce do jednego tygodnia lub zamrozić.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pasek Skórki Z Cytryny
1 Cały Pieczony Kurczak Kupiony W Sklepie (około 2 Funtów)
1 Duża Paczka Szpinaku Wiejskiego, Umytego I Osuszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
Gewurztraminer, Chenin Blanc i Riesling to moje najlepsze propozycje dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie.
Rezerwat Gewurztraminer jest wytwarzany z wyselekcjonowanych (pierwszorzędnych) winogron. Przepełniony aromatem miodu, czerwonych róż i owoców tropikalnych,ale wytrawne i bogate na podniebieniu, to wino jest piękne do picia w ciepłe popołudnie samodzielnie lub w połączeniu z bogatym, kremowym drobiemnaczynia. Uwalnia zarówno do ust, jak i nosa litchi, płatek róży i aromat przypraw.
The Gewurztraminer Reserve is made from selected (prime) grapes. Bursting with the aroma of honey, red roses and tropical fruit,yet dry and rich on the palate, this wine is lovely to drink on a warm afternoon by itself or paired in a meal with rich, creamy poultrydishes. It releases both to the mouth and the nose litchi, rose petal and spice aroma.