Tajski Indyk i Ryż
Jeśli masz około 25 minut do spędzenia w kuchni, tajski indyk i ryż może być niesamowitym przepisem bezglutenowym i bezmlecznym, który warto wypróbować. Jedna porcja zawiera 407 kalorii, 35 g białka i 6 g tłuszczu. Za 3,25 USD za porcję otrzymasz danie główne dla 4 osób. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowała ten przepis. Mieszanka polędwicy z indyka, cebuli, czosnku i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Tylko nielicznym osobom to azjatyckie danie naprawdę smakowało. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 61%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy obejmują tajską sałatkę z ryżem i indykiem, smażony ryż z indykiem po tajsku i tajskie wrapy z sałatą z brązowego ryżu i indyka.
Instrukcje
Rozgrzej olej na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj cebulę i czosnek i smaż 3 minuty, aż będą miękkie.
Dodaj groszek cukrowy i marchewkę i gotuj 2 minuty.
Dodaj indyka i smaż 1 minutę, aż uzyska złoty kolor ze wszystkich stron.
W średniej misce wymieszaj bulion, ocet, cukier, sos sojowy i płatki pieprzu.
Dodaj mieszaninę do garnka i zagotuj.
Dodać ryż i wymieszać do połączenia.
Zdjąć z ognia i wymieszać z bazylią. Doprawiamy do smaku solą i czarnym pieprzem.
Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc
Riesling, Gewurztraminer i Chenin Blanc to świetny wybór dla Azjatów. Najlepsze wino do dań azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i potrawy, ale te kwaśne białe wina można łączyć z wieloma tradycyjnymi potrawami, pikantnymi lub nie. Wino Riesling Barefoot Cellars z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym wyborem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
![Wino Riesling z piwnic Barefoot]()
Wino Riesling z piwnic Barefoot
Soczyste aromaty nektarynki i gruszki uzupełniają utrzymujący się słodki cytrusowo-miodowy finisz