Tajski Grillowany kurczak ze słodkim sosem Chile
Tajski Grillowany kurczak ze słodkim sosem Chile może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 4 i kosztuje $2.89 za porcję. Jedna porcja zawiera 847 kalorii, 64G białka, oraz 57 g tłuszczu. 23 ludzie zrobili ten przepis i zrobić go ponownie. To będzie hit w Twoim 4 Lipca wydarzenie. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz sos rybny, curry, cukier, i kilka innych składników na rękę, można zrobić to. Aby użyć proszku curry można śledzić to danie główne z Lody Curry z Mango i pistacjami jako deser. Kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 51%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajski Grillowany kurczak z sosem słodko-pikantnym, Grillowane udka z kurczaka po tajsku z sosem słodko-pikantnym i ryżem kokosowym, oraz Tajski Grillowany Kurczak Z Sosem Kolendrowym dla podobnych receptur.
Instrukcje
W płytkim naczyniu, wymieszać mleko kokosowe, sos rybny, 2 łyżki mielonego czosnku, kolendra, kurkuma, curry w proszku, i biały pieprz.
Dodać kurczaka i obrócić do płaszcza. Przykryć i przechowywać w lodówce przez 4 godziny lub na noc.
Rozgrzej grill na duże ciepło.
W rondlu połączyć ocet, wodę, cukier, 1 łyżeczkę mielonego czosnku, z lotu ptaka chile i sól; doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu i gotuj na wolnym ogniu, aż ciecz zostanie zmniejszona, około 5 minut. Od czasu do czasu mieszamy SOS.
Wyjąć z ognia i pozostawić do ostygnięcia przed użyciem.
Lekko olejowy ruszt grillowy. Wyrzucić marynatę i umieścić kurczaka na grillu. Gotować przez 10 minut na stronę, lub do lekko zwęglone i soki uruchomić jasne.
Posmaruj sosem przed podaniem.
Podawać pozostały sos na boku do zanurzenia.