Tajski budyń herbaciany z limonkowym karmelem i kandyzowanymi nerkowcami

Tajski budyń herbaciany z limonkowym karmelem i kandyzowanymi nerkowcami może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Ten deser ma 578 kalorii, 13g białka, oraz 35 g tłuszczu na porcję. Na 1,26 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Udaj się do sklepu i odbierz limonkową bitą śmietanę, tajską mieszankę herbaty, pół na pół i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegetariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 39%. Ten wynik nie jest tak spektakularny. Spróbuj Pudding kokosowy z ananasem i kandyzowanymi nerkowcami, Pudding Ryżowy Kokosowo-Limonkowy Z Mango I Nerkowcami, oraz Tajska Sałatka Stekowa w / słodki + pikantny Dressing Tahini i sezam Chili-Limonka nerkowce dla podobnych receptur.
Instrukcje
Mleko, jajka i skrobię kukurydzianą ubić w średniej misce do mieszania.
Połącz pół na pół, cukier, tajską mieszankę herbaty i sól w średnim rondlu i doprowadzić do wrzenia na średnim ogniu, 5 do 6 minut.
Wlać mieszaninę przez sitko o drobnych oczkach do miski, a następnie powoli ubijać ją do mieszaniny jaj, aż dobrze się włączy.
Umyć rondel, a następnie zwrócić go do pieca.
Wlać mieszankę herbaciano-jajeczną z powrotem do patelni i gotować na średnim ogniu, stale ubijając i skrobając boki i dno patelni, aby składniki nie przyklejały się i nie paliły, aż mieszanina będzie zauważalnie grubsza, 5 minut.
Zdjąć patelnię z ognia i wlać budyń do 6 miseczek deserowych. Schłodzić w lodówce przez co najmniej 2 godziny przed podaniem.
Podawać z limonkowym karmelem, kandyzowanymi nerkowcami i bitą śmietaną.
* Thai Tea mix: jest to paczkowana mieszanka czarnej herbaty i przypraw występujących na tajskich rynkach.
Przedruk za zgodą Susan Feniger ' s Street Food by Susan Feniger, © 2012 Clarkson Potter
Smak podróży Susan feniger znajduje odzwierciedlenie w menu na ulicy Susan feniger (Hollywood) i trzech restauracjach Border Grill (Los Angeles, Santa Monica i Las Vegas) oraz ciężarówce Border Grill i kiosku, którego jest współwłaścicielem z Mary Sue Milliken. Feniger, pionierka w food TV z Food Network ' s Too Hot Tamales (1995-99), ostatnio pojawiła się w drugim sezonie Top Chef Masters. Uliczne jedzenie Susan Feniger, napisane wspólnie z Kajsą Algerem i Liz Lachman, jest jej szóstą książką.