Tajska Zielona Ryba Curry

Tajska Zielona Ryba Curry
Przepis Tajskie zielone curry ryby może zaspokoić swoje indyjskie pragnienie w mniej więcej 45 minut. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 8 i kosztuje 8,09 zł za porcję. To danie główne ma 484 kalorie, 35g białka, oraz 16G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pasty curry, kaffir lime liść sekcje 2 łyżeczki skórki limonki, regularne liście bazylii, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak pyszne. Z łyżeczką wynik 78%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tajska ryba zielone Curry ze szparagami i groszkiem, Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry), oraz Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego.

Instrukcje

1
Rozbij anyż na małe kawałki. W 10-do 12-calowej patelni na średnim ogniu, wymieszać anyż Gwiaździsty lub nasiona anyżu, kminek i kolendrę, aż pachnące, 2 do 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
AnyżAnyż
Anyż GwiaździstyAnyż Gwiaździsty
KolendraKolendra
KminekKminek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Przyprawy wlać do blendera i wirować, aż drobno zmielone, lub wlać do moździerza i zmielić tłuczkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
PrzyprawyPrzyprawy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
3
Dodaj mleko kokosowe do patelni; mieszaj często na średnim ogniu, aż mleko będzie bąbelkowe, a tłuszcz zacznie się oddzielać, od 2 do 6 minut (zmniejsz ogień, jeśli mleko rozpryskuje się z patelni).
Składniki, których będziesz potrzebować
Mleko KokosoweMleko Kokosowe
MlekoMleko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodaj wszystkie pasty curry i mieszać aż aromatyczne, 2 do 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasta CurryPasta Curry
5
Dodaj 1 1/4 szklanki bulionu, mielone przyprawy, całe liście bazylii, sos rybny i cukier. Opłukać liście limonki kaffir, rozerwać na pół i wymieszać z sosem; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
świeża Bazyliaświeża Bazylia
Sos RybnySos Rybny
PrzyprawyPrzyprawy
BulionBulion
SOSSOS
CukierCukier
6
Opłukać rybę i osuszyć; pokroić na osiem równych kawałków i ułożyć na 12-na 16-calowej patelni do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
7
Skropić olejem ryby i obrócić kawałki do płaszcza; ustawić lekko od siebie.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
8
Piec w piekarniku regularnym lub konwekcyjnym 400, aż ryba będzie ledwo nieprzezroczysta, ale nadal wilgotna w środku najgrubszej części (wycięta do testu), 10 do 15 minut dla halibuta, 8 do 10 minut dla suma.
Składniki, których będziesz potrzebować
SumSum
HalibutHalibut
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
W międzyczasie, na patelni 5-do 6-quart na dużym ogniu, doprowadzić 2 1/2 do 3 kwarty wody do wrzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
10
Dodać fasolę i gotować, aż prawie miękkie do ugryzienia, 3 do 5 protokół. Wymieszać paprykę, a następnie natychmiast odcedzić.
Składniki, których będziesz potrzebować
PaprykaPapryka
FasolaFasola
11
Tuż przed ryby jest zrobione, wymieszać zielony sos curry na dużym ogniu, aż gorące ponownie. W małej misce wymieszaj pozostały 1/2 bulionu szklanki z 2 łyżeczkami skrobi kukurydzianej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
Skrobia KukurydzianaSkrobia Kukurydziana
BulionBulion
RybyRyby
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Dodać do gorącego sosu curry i mieszać, aż się zagotuje i zgęstnieje, o 1 minutę. W razie potrzeby usuń liście wapna kaffir.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Sos CurrySos Curry
13
Kopiec gorącego ryżu na ośmiu talerzach obiadowych.
Składniki, których będziesz potrzebować
RyżRyż
14
Połóż rybę na wierzchu i rozrzuć fasolę i paski pieprzu wokół ryby. Łyżka sos curry nad i wokół ryby.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos CurrySos Curry
PieprzPieprz
FasolaFasola
RybyRyby
15
Na wierzch posypać poszatkowaną bazylią. Lub podawać ryby, sos i warzywa na dużym talerzu, z ryżem w misce obok.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
BazyliaBazylia
SOSSOS
RybyRyby
RyżRyż
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
16
Dodać sól i pieprz do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz

Składniki

2(zima)Azjatycki sos rybnyAzjatycki sos rybny596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkidrobno pokrojone liście świeżej bazyliidrobno pokrojone liście świeżej bazylii1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiświeże liście bazylii tajskiej lub regularne liście bazylii słodkiej, wypłukaneświeże liście bazylii tajskiej lub regularne liście bazylii słodkiej, wypłukane2376 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimleko kokosowe w puszcemleko kokosowe w puszce1kilogramyfilety z halibuta lub suma bez kości, bez skóryfilety z halibuta lub suma bez kości, bez skóry1Średnia żółta cebula, posiekanagorący gotowany brązowy lub jaśminowy ryżgorący gotowany brązowy lub jaśminowy ryż11 funt cukinii,nasiona kolendrynasiona kolendry2(może być lub przeglądać)skrobia kukurydzianaskrobia kukurydziana11 funt cukinii,3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki4146 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiodtłuszczone buliony z kurczakaodtłuszczone buliony z kurczaka907Orzechy dowolne (posiekane)fasola szparagowa, wypłukana i końce łodygi przyciętefasola szparagowa, wypłukana i końce łodygi przycięte8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyZielona pasta curryZielona pasta curry6świeże lub rozmrożone mrożone sekcje liści wapna kaffir (każdy 1 1/2 do 2 w. Długie) 2 łyżeczki startej skórki limonki (tylko zielona część)świeże lub rozmrożone mrożone sekcje liści wapna kaffir (każdy 1 1/2 do 2 w. Długie) 2 łyżeczki startej skórki limonki (tylko zielona część)170Orzechy dowolne (posiekane)czerwona papryka (około, opłukana, łodyżka, wysiewana i ścinanaczerwona papryka (około, opłukana, łodyżka, wysiewana i ścinana8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i pieprzSól i pieprz1anyż Gwiaździsty lub 3/4 łyżeczki nasion anyżuanyż Gwiaździsty lub 3/4 łyżeczki nasion anyżu1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)Żółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Wino FitVine Pinot Grigio z oceną 4.4 z 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 18 dolarów za butelkę.
FitVine Wino Pinot Grigio
FitVine Wino Pinot Grigio
To lekko wytrawne białe wino ma jasny kolor. Jest czysty, chrupiący, świetnie smakuje z nutami kwiatowymi na nosie i smakami zielonego jabłka i nutą cytrusów. Wykończenie jest świeże.Ciesz się wieczorem bez poświęcania jutra.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia58
Magazyn