Tajska Tilapia z brukselką i pikantnymi orzechami nerkowca
Tajska Tilapia z brukselką i pikantnymi orzechami nerkowca to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 536 kalorii, 43g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Mieszanka orzechów nerkowca, oliwy z oliwek, brukselki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Brukselka Z Nerkowcami, Brukselka Tajska, oraz Brukselka w stylu tajskim.
Instrukcje
Brojler na ciepło. Spryskaj małą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Dodać schab tilapia i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić orzechy nerkowca i cayenne w małej misce i dodać do kawałka folii. Smażyć rybę przez około 3 minut na stronę, lub aż ryby płatki widelcem, i smażyć orzechy nerkowca przez około 1-2 protokół. Będą palić się szybko, więc miej na nich oko.Tymczasem rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj imbir i czosnek i saute przez 1 minutę.
Dodać brukselkę, papryka czerwona i zielona cebula i saute przez 5 minut, lub aż brukselka zaczynają się trochę koloru.
Dodaj żółte curry, czerwoną pastę curry, kminek, sos sojowy, brązowy cukier, sól i mleko kokosowe.
Podgrzać, ale nie gotować.Talerz trochę ryżu i top z mieszanki brukselki, następnie dodać schab tilapia i posypać nerkowca i kolendry i służyć.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Santa Margherita Pinot Grigio]()
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.