Tajska Tilapia z brukselką i pikantnymi orzechami nerkowca

Tajska Tilapia z brukselką i pikantnymi orzechami nerkowca
Tajska Tilapia z brukselką i pikantnymi orzechami nerkowca to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis sprawia, że 4 porcje z 536 kalorii, 43g białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 4,93 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 10 osób uznało ten przepis za smaczny i satysfakcjonujący. Kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Mieszanka orzechów nerkowca, oliwy z oliwek, brukselki i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby wykorzystać lekkie mleko kokosowe, możesz śledzić to danie główne z Cytrynowe bułeczki z mlekiem kokosowym (z dżemem z Jeżynowej Chia) jako deser. Z łyżeczką wynik 94%, to danie jest świetne. Podobne przepisy to Brukselka Z Nerkowcami, Brukselka Tajska, oraz Brukselka w stylu tajskim.

Instrukcje

1
Brojler na ciepło. Spryskaj małą blachę do pieczenia sprayem do gotowania.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego1/3 Szklanki Sosu Z Indyka, Podgrzanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)2 łyżki Plus 1 łyżeczka Octu Ryżowego (nieprzyprawionego)
2
Dodać schab tilapia i doprawić solą i pieprzem. Wrzucić orzechy nerkowca i cayenne w małej misce i dodać do kawałka folii. Smażyć rybę przez około 3 minut na stronę, lub aż ryby płatki widelcem, i smażyć orzechy nerkowca przez około 1-2 protokół. Będą palić się szybko, więc miej na nich oko.Tymczasem rozgrzać olej sezamowy na dużej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie1 Szklanka łuskanego Groszku, Opcjonalnie
Szczypta Białego SezamuSzczypta Białego Sezamu
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
TilapiaTilapia
Cukierki O Smaku Ośmiornicy BriteCukierki O Smaku Ośmiornicy Brite
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
KRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, PodzielonyKRAFT® Ser Potrójnie Tarty Cheddar Z Nutą PHILADELPHIA®, Podzielony
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
3
Dodaj imbir i czosnek i saute przez 1 minutę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
4
Dodać brukselkę, papryka czerwona i zielona cebula i saute przez 5 minut, lub aż brukselka zaczynają się trochę koloru.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Papaja (hawajska), Pokrojona W Drobną KostkęPapaja (hawajska), Pokrojona W Drobną Kostkę
5
Dodaj żółte curry, czerwoną pastę curry, kminek, sos sojowy, brązowy cukier, sól i mleko kokosowe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwona Pasta CurryCzerwona Pasta Curry
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo PosiekanaSłodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
6
Podgrzać, ale nie gotować.Talerz trochę ryżu i top z mieszanki brukselki, następnie dodać schab tilapia i posypać nerkowca i kolendry i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)5 Lub 6 Małych Dyni, Podzielonych Na ćwiartki (wybierz Te, Które Są Jasnozielone, Ale Ciężkie Jak Na Swój Rozmiar)
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Orzechy NerkowcaOrzechy Nerkowca
TilapiaTilapia
Sól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I PieprzSól Selerowa, Sól Cebulowa, Przyprawa Do Drobiu, Czosnek W Proszku, Papryka I Pieprz

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir, Wino Musujące

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są świetnym wyborem dla tilapii. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Santa Margherita Pinot Grigio z 4.5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Santa Margherita Pinot Grigio
Santa Margherita Pinot Grigio
Blada słomkowożółta. Czysty, rześki zapach z intensywnymi, ale eleganckimi nutami pigwy. Świeże, harmonijne owoce wyróżniają się lekką słodyczą o długim finiszu pełnym Delikatnego, pikantnego smaku.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia71
Magazyn