Tajska Sałatka Wołowa Z " Maximum Flavor

Tajska Sałatka Wołowa Z
Tajska Sałatka wołowa z ' maksymalny smak może być tylko danie główne szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 28g białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 399 kalorii. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 19% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest typowy dla kuchni azjatyckiej. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 50 minut. Jeśli masz sos sojowy tamari, ząbek czosnku, olej arachidowy i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ziemniaki Pieczone Cytrynowo Z " Maximum Flavor, Boczek i jajka z " maksimum smaku, oraz Kremowy Szpinak Z Cytrusowym Kosho Od " Maximum Flavor dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Połóż wołowinę na desce do krojenia i usuń srebrną skórę lub duże kawałki zewnętrznego tłuszczu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2
Wytnij siatkę krzyżową na wierzch mięsa, przecinając około 1/2 cala (13 mm) głębokości i pozostawiając około 1/2 cala (13 mm) między liniami. Odwróć mięso i powtórz na dole, uważając, aby nie przeciąć całego mięsa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
3
W małej misce, połączyć czosnek, jalapeño, marynowany imbir, Słodki wermut, sos sojowy, i sos rybny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Imbir MarynowanyImbir Marynowany
Sos RybnySos Rybny
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
WermutWermut
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
4
Włożyć mięso do worka zip-top wielkości galonów i dodać marynatę. Wycisnąć nadmiar powietrza i zamknąć worek. Odwróć torebkę kilka razy,aby mięso było równomiernie pokryte. Przechowywać w lodówce mięso w torbie na naczyniu do pieczenia lub duży talerz przez co najmniej 24 godzin, a najlepiej 48, przewracając mięso dwa razy dziennie, aby umożliwić smaki do wchłonięcia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół2 średnie Pomarańcze, Pokrojone W Plasterki I Przekrojone Na Pół
5
Zrób sałatkę: w dniu, w którym planujesz ugotować mięso, zetrzyj skórkę z grejpfrutów.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
6
Przenieść skórkę do małego pojemnika, przykryć i zarezerwować w lodówce. Użyj noża, aby wyciąć górę i dół każdego grejpfruta, odsłaniając wewnętrzne segmenty. Stań grejpfruta na desce do krojenia i pare off skóry, krojenie go od góry do dołu, po krzywej owoców. Po usunięciu całego rdzenia, przytrzymaj grejpfruta na małej misce i użyj noża do parowania, aby przeciąć między membranami i uwolnić segmenty, pozwalając im wpaść do miski. Wyciśnij Pozostałe membrany nad segmentami, łapiąc sok w misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)Dobrej Jakości Tequila (zalecane: 100% Agawy)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos2 1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka I Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
7
Z miski wyjąć segmenty grejpfruta, pokroić na trzy części, przenieść do innej miski i odstawić osobno.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
8
Dodaj cukier palmowy, ocet ryżowy, sos rybny i sól do miski soku grejpfrutowego. Wymieszać, aby rozpuścić sól i cukier. Odstawić segmenty grejpfruta do miski. Obrać papaję i pokroić na pół wzdłuż i usunąć nasiona. Użyj mandoliny, aby cienko pokroić owoce.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Uncje Rubinowego Soku Grejpfrutowego2 Uncje Rubinowego Soku Grejpfrutowego
Ocet RyżowyOcet Ryżowy
Sos RybnySos Rybny
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Cukier PalmowyCukier Palmowy
Zwykły AnanasZwykły Ananas
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)4 Czekoladowe Ciasteczka Brownie (kupne Lub Domowe)
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
(duża Tuba)(duża Tuba)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
MandolinaMandolina
Puszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, OdsączonaPuszka Fasolki Szparagowej Po Francusku, Odsączona
9
Dodaj papaja do grejpfruta vinaigrette i wymieszać, aby wymieszać z segmentami grejpfruta. Przykryć sałatkę i rezerwy w temperaturze pokojowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
VinaigretteVinaigrette
Szczypta Soli I Więcej Do Obramowania SzkłaSzczypta Soli I Więcej Do Obramowania Szkła
Zwykły AnanasZwykły Ananas
10
Podgrzać dużą patelnię żeliwną na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Usuń wołowinę z marynaty i usuń plastry czosnku lub jalapeño, które mogą być przyklejone do niego. Mięso doprawić solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
Pęczek świeżego Szpinaku (okPęczek świeżego Szpinaku (ok
1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę1 Pieczeń Z łopatki Wieprzowej Bez Kości (2 Do 2-1/2 Funta), Przycięta I Pokrojona W 1-calową Kostkę
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
12
Dodać 1/4 cala (6 mm) oleju na dno gorącej patelni, a gdy olej mieni się, wsunąć mięso na patelnię. Zmniejsz temperaturę do średniej. Gotować mięso przez 30 sekund i delikatnie obrócić. Gotować przez 30 sekund na drugiej stronie i ponownie odwrócić mięso. Powtarzaj ten proces, aż mięso będzie gotowane przez łącznie 6 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
13
Podczas gotowania mięsa umieść połowę liści kolendry na półmisku wystarczająco dużym, aby pomieścić mięso. Gdy mięso zakończy gotowanie, przenieś je z patelni na łóżko z liści kolendry. Przykryj górną część mięsa pozostałymi liśćmi kolendry, a następnie odwróć duży talerz nad mięsem, aby utrzymać się w cieple, podczas gdy odpoczywa.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
14
Niech reszta mięsa przez co najmniej 5 minut; ciepło uwolni oleje w ziołach i będą przenikać mięso podczas odpoczynku.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)1/2 Funta Fasoli Garbanzo, Namoczonej I Ugotowanej (zarezerwowano 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
15
Usuń górną płytę i przenieś mięso, nadal pokryte liśćmi kolendry, na deskę do krojenia. Mięso pokroić w plasterki, kroić na ziarno.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeża Kolendraświeża Kolendra
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
16
Umieścić mięso na półmisku i dodać soki i resztki kolendry z deski do krojenia lub płyty spoczynkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek2 łyżki Stołowe Plus 1-1/2 łyżeczki Oliwy Z Oliwek
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
17
Dodaj rukolę do marynowanej sałatki owocowej i delikatnie wymieszaj, aby połączyć. Posmakuj i w razie potrzeby dodaj szczyptę soli. Ułóż sałatkę na mięsie i podawaj natychmiast.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nie Z Lokalnego OgroduNie Z Lokalnego Ogrodu
Likier Liczi (polecany: Marka Soho)Likier Liczi (polecany: Marka Soho)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
(duża Tuba)(duża Tuba)
TrudnośćEkspert
Gotowe W50 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia14
Rodzaje PotrawSałatki
Magazyn