Tajska Mrożona Kawa
Jeśli chcesz dodać więcej bezglutenowe, wegetariańskie lacto ovo i przyjazne dla fodmap przepisy do pudełka z przepisami, tajska Kawa mrożona może być przepisem, którego powinieneś spróbować. Ten napój ma 200 kalorii, 4G białka, oraz 14g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4. Na 84 grosze za porcję, ten przepis okładki 6% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 364 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Przynoszona jest przez parną kuchnię. Jeśli masz pod ręką strąki kardamonu lub ciężką śmietanę, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wiele osób naprawdę lubi to Azjatyckie danie. Z łyżeczką wynik 0%, to danie jest improvable. Podobne przepisy to Tajska Mrożona Kawa, Coconut Iced Coffee ... with Mini Chocolate Glazed Coffee pączki, oraz Kawa Mrożona.
Instrukcje
Zmiażdż strąki kardamonu, aby uwolnić jego smak i aromat. Możesz to zrobić za pomocą zaprawy i tłuczku-po prostu delikatnie stukaj w strąki, aż zewnętrzna powłoka zostanie pęknięta. Jeśli nie masz moździerza i tłuczka, umieść strąki na desce do krojenia i ciężkim nożem szefa kuchni, użyj dolnej części uchwytu, aby rozbić kapsułę.
W rondlu na średnim ogniu, przynieść pół na pół lub śmietanę, cukier i strąki kardamonu na wolnym ogniu, wyłączyć ogień i pozostawić na strome przez 15 minut.
Usuń strąki kardamonu, a następnie dodaj ekstrakt migdałowy.
Napełnij 4 wysokie szklanki po brzegi lodem. Podziel smakowe pół na pół lub śmietanę między każdą z 4 szklanek. Następnie powoli wlewamy kawę do każdej szklanki.