Tajska gorąca i kwaśna zupa Cindy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele azjatyckich receptur, więc dać Cindy tajskiej gorącej i kwaśnej zupy spróbować. Jedna porcja zawiera 429 kalorii, 32G białka, oraz 4G tłuszczu. Na 3,14 zł za porcję, ten przepis okładki 27% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis od Allrecipes ma 1 fanów. Sprawdza się jako dość drogie danie główne dla Jesień. Udaj się do sklepu i odebrać sos rybny, kolendra, grzyby, i kilka innych rzeczy, aby go dzisiaj. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest całkiem dobre. Podobne przepisy to Zupa gorąco-kwaśna, Tom Yum-tajska gorąca i kwaśna zupa, oraz Tajska zupa gorąco-kwaśna.
Instrukcje
Umieść ryż i 2 szklanki wody w garnku i doprowadzić do wrzenia. Zmniejsz ciepło do niskiego poziomu, przykryj i gotuj na wolnym ogniu 20 minut.
Pozostałe 10 szklanek wody wlać do dużego garnka i doprowadzić do wrzenia.
Umieść kurczaka w garnku. Wymieszaj liście limonki kaffir, trawę cytrynową, zieloną cebulę, czosnek, pomidory, sos rybny, grzyby, kolendrę, czerwoną paprykę chile i bazę zupy tamaryndowca. Gotować kurczaka 30 minut, lub do soków uruchomić jasne.
Usuń kurczaka z garnka, debone, i posiekać. Wróć mięso do zupy i odrzuć kości.
Podawać na ugotowanym ryżu.
Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling
Asian bardzo dobrze współpracuje z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Jednym z win, które można spróbować jest Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc. Ma 4,4 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 24 dolarów.
![Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc]()
Leo Steen Saini Vineyard Chenin Blanc
Podobnie jak Transport na wiosenną łąkę, to urocze wino wyświetla kuszące aromaty rumianku, werbeny cytrynowej, tymianku i pikantnych cytrusów. Na długim, orzeźwiającym podniebieniu, doskonała naturalna kwasowość i wilgotna mineralność żwiru wprowadzają piękną energię do wina, przenosząc smaki zielonego jabłka i gruszki Anjou do jasnego, skoncentrowanego wykończenia.