Tajny Składnik (Musztarda Dijon): Moules Dijonnaise
Tajny składnik (musztarda Dijon): Moules Dijonnaise jest pescatarian danie główne. Ten przepis sprawia, że 2 porcje z 1131 kalorii, 62g białka, oraz 71 g tłuszczu każdy. Na 6,46 zł / porcja, ten przepis okładki 55% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Kilka osób przygotowało ten przepis, a 40 stwierdziłoby, że trafił w sedno. Jeśli masz szalotkę, śmietanę, świeżo popękany pieprz i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać mąkę uniwersalną, możesz podążać za tym daniem głównym z Cynamon cukier soda chleb jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 94%. Ten wynik jest super. Podobne przepisy to Tajny składnik (musztarda Dijon): Filet Mignon z masłem musztardowym, Tajny składnik (musztarda Dijon): ciepła sałatka z zielonej fasoli z szalotką i musztardą, oraz Tajny składnik (miód): kremowa musztarda MIODOWA do owoców morza.
Instrukcje
Umieścić małże i mąkę w ogromnej misce i przykryć zimną wodą. Pozostaw małże do namoczenia, podczas gdy przygotowujesz resztę składników, a one będą wyrzucać piasek, który mogą oszczędzać w brzuchach. Na koniec odcedzić i opłukać małże. Wyrzuć wszystkie otwarte.
Na dużej, szerokiej patelni rozgrzać oliwę na średnim ogniu. Gdy olej marszczy, dodać szalotki i Por, a następnie doprawić solą i pieprzem. Smażyć, często mieszając, aż warzywa będą miękkie i pachnące, ale nie złote: około 3 minut. Obniżyć ogień i dodać czosnek, mieszając go z innymi warzywami przez około 45 sekund. Następnie dodaj wino i tymianek, a mieszaninę dopraw solą i pieprzem. Przykryj garnek, trzymaj go na małym ogniu i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.
Dodaj małże i podnieś ciepło do średniej wysokości. Pilnuj garnka. Małże są gotowane po otwarciu. Trwa to około 5 minut. Odrzuć wszystkie, które pozostają uparcie zamknięte.
Wyłączyć ogień i wymieszać z musztardami i śmietaną, aż dobrze połączą się w bulion. Posmakuj bulionu do przypraw i dostosuj w razie potrzeby.
Podawać od razu, z dużą bagietką do rozerwania i zanurzenia w bulionie.