Tagliatelle w stylu Carbonara z grillowanymi szparagami i bułką tartą cytrynowo-ziołową

Tagliatelle w stylu Carbonara z grillowanymi szparagami i bułką tartą cytrynowo-ziołową może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis serwuje 4 i kosztuje 5,1 USD za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera około 36g białka, 57g tłuszczu i w sumie 796 kalorii. Ten przepis z Foodnetwork ma 1 fanów. Czwartego Lipca będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. Udaj się do sklepu i podnieś wino, bułkę tartą, pancettę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Jest to drogie przepis dla fanów śródziemnomorskiego jedzenia. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 25 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 74%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, możesz również polubić przepisy takie jak Makaron Carbonara ze szparagami, pancettą i bułką tartą z ziela cytryny, Grillowane Szparagi Z Chilli I Bułką Tartą Z Cytryny, oraz Grillowane Szparagi Z Bułką Tartą Z Ziela Cytryny.
Instrukcje
Podgrzej patelnię grillową na średnim ogniu. Lekko skrop szparagi EVOO, a następnie grilluj, aż zwęglą się, równomiernie zaznaczą i zmiękną, 7 do 10 minut.
Pokrój na 1-calowe kawałki pod kątem lub cienko pokrój, jeśli szparagi są grube.
W międzyczasie zagotuj duży garnek osolonej wody na makaron.
Podgrzej 1 łyżkę EVOO na małej patelni na średnim ogniu. Rozpuść masło w oleju; gdy się pieni, dodaj skórkę z cytryny, następnie dodaj bułkę tartą i mieszaj, aż się zwilży. Gotuj, od czasu do czasu mieszając, aż bułka tarta będzie głęboko złocista. Dodaj szczypiorek i pietruszkę i zdejmij z ognia.
Podgrzej pozostałe 3 łyżki stołowe EVOO na dużej patelni na średnim ogniu.
Dodaj pancettę i 2 łyżeczki pieprzu i gotuj, mieszając, przez 3 minuty.
Dodaj czosnek i mieszaj jeszcze przez 1 do 2 minut, następnie dodaj wino i zmniejsz ogień do małego.
Lekko ubij żółtka w małej misce.
Dodaj makaron do wrzącej wody i gotuj do al dente. Zarezerwuj 1 szklankę wody do gotowania tuż przed odsączeniem makaronu i ubij ją w żółtka, aby je temperować.
Dodaj szparagi do mieszanki pancetty i podgrzej.
Odcedź makaron i dodaj go na patelnię ze szparagami i pancettą.
Wylej masę jajeczną na wierzch, wyłącz ogień i mieszaj przez 1 minutę, dodając ser w ciągu ostatnich kilku sekund. Podziel makaron na płytkie miski i posyp dużą ilością cytrynowo-ziołowej bułki tartej.