Tagine z kurczaka z morelami i migdałami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy, pierwotny i דל פחמימות,zny przepis ma 975 kalorii, 67g białka, oraz 70 g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 4 i kosztuje $3.31 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Jeśli masz pietruszkę z płaskim liściem, mielony imbir, kolendrę i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tagine z kurczaka z morelami i migdałami, Tagine z kurczaka z morelami i migdałami (Secret Club), oraz Tagine z kurczaka z morelami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej misce wymieszać zmielony cynamon, imbir, kurkumę, pieprz, 1 łyżeczkę soli i 2 łyżki oleju.
Masło ciepła i 1 łyżka oleju w bazie tagine (lub na patelni), odkryte, na umiarkowanym ogniu, aż gorące, ale nie palenie, następnie brązowy połowa kurczaka, strony skóry w dół, obracając się raz, 8 do 12 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cały Kurczak
Masło
Baza
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
Tajine Pot
4
Przenieść na talerz. Brązowy pozostały kurczak w ten sam sposób, dodając wszelkie mieszanki przypraw w lewo w misce.
Dodać cebulę i pozostałe 1/4 łyżeczki soli do tagine i gotować, odkryte, często mieszając, do miękkości, o 8 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine Pot
6
Dodać czosnek i gotować, mieszając od czasu do czasu, 3 protokół. Zawiąż kolendrę i pietruszkę w wiązkę sznurkiem kuchennym i dodaj do tagine wraz z 1/2 szklanki wody, kurczaka i wszelkich soków zgromadzonych na talerzu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, pokryte, 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kolendra
Cały Kurczak
Pietruszka-nać
Czosnek
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sznurek Kuchenny
Tajine Pot
7
Podczas gdy kurczak gotuje, przynieś miód, pozostałą szklankę wody, laskę cynamonu i morele do wrzenia w 1-do 2-kwartowym ciężkim rondlu, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odsłonięte, aż morele będą bardzo miękkie (w razie potrzeby dodaj więcej wody). Gdy morele są miękkie, gotować na wolnym ogniu, aż płyn zmniejszy się do szkliwa, 10 do 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Cynamonu
Morela
Cały Kurczak
Glazura
Miód
Woda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z Sosem
8
Podczas gdy morele gotować, ciepła pozostałe 1/4 szklanki oleju na małej patelni na umiarkowanym ogniu i gotować migdały, mieszając od czasu do czasu, aż tylko Złoty, 1 do 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Morela
Migdały
Olej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia
9
Przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe do osuszenia.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowa
Ręczniki Papierowe
10
Dziesięć minut przed kurczak jest gotowy, dodać mieszaninę moreli do tagine. Wyrzucić zioła i laskę cynamonu, a następnie podawać kurczaka posypanego migdałami na wierzchu.