Tagine Jagnięcy

Tagine Jagnięcy
Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać jagnięcina Tagine spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 160 kalorii, 17g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz schab jagnięcy, cebulę, zmielony kardamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tagine Jagnięcy, Tagine Jagnięcy, oraz Jagnięcina i groch Tagine dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W dużej torebce zamykanej, wrzucić razem papryka, kurkuma, kminek, cayenne, cynamon, goździki,kardamon, sól, imbir, szafran, 1/2 czosnek, i kolendra; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Może Dietetyczna śmietanka SodowaMoże Dietetyczna śmietanka Sodowa
KurkumaKurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek StołowychOliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Do Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona CebulaDo Posypania Sałata Rzymska, Pokrojony Pomidor I Pokrojona W Plasterki Czerwona Cebula
SzafranSzafran
Oliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do SkropieniaOliwa Z Oliwek Z Pierwszego Tłoczenia, 2 Obroty Patelni I Trochę Do Skropienia
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
¼ łyżeczki Oregano¼ łyżeczki Oregano
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
2
Dodaj jagnięcinę do torby i wrzucić wokół dobrze płaszcz.Przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym, ciężkim dnie garnka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów2 Funty Mieszanych Odmian świeżych Grzybów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
4
Dodać 1/3 jagnięciny i dobrze brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
5
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
6
Dodaj cebulę i marchew do garnka i gotuj przez 5 minut.Wymieszaj resztę świeżego czosnku i imbiru; kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 5 minut.Jagnięcinę wrzucić do garnka i wymieszać ze skórką z cytryny, bulionem z kurczaka, pastą pomidorową i miodem.Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie.Jeśli konsystencja taginy jest zbyt cienka, możesz zagęścić ją mieszaniną skrobi kukurydzianej i wody w ciągu ostatnich 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego1 Puszka (12 Uncji) Dietetycznego Napoju Gazowanego
Srebrne NonpareileSrebrne Nonpareile
1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji1/2 Do 1 Ananasa (w Zależności Od Wielkości), Obranego I Pokrojonego Na 1/2-calowe Kawałki, Opłucz I Zachowaj ładne Liście Do Dekoracji
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
Mieszanka Trójkolorowej Sałatki ColesławMieszanka Trójkolorowej Sałatki Colesław
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Mango, Obrane I Pokrojone W Drobną KostkęMango, Obrane I Pokrojone W Drobną Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine PotTajine Pot
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
TrudnośćEkspert
Gotowe W26 hrs
Porcje6
Ocena Zdrowia24
Magazyn