Taffy babci
Toffy babci mogą być dobrym przepisem na poszerzenie pudełka z przepisami na przystawki. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i wegetariański przepis ma 63 kalorie, 0g białka, oraz 1g tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 40 i kosztuje 8 centów za porcję. Ten przepis od Allrecipes ma 87 fanów. Jeśli masz dowolny kolor barwnika spożywczego, masło, sól, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Z łyżeczką Ocena 6%, to danie jest bardzo złe (ale nadal można naprawić). Podobne przepisy to Taffy, Taffy, oraz Taffy.
Instrukcje
W dużym rondlu wymieszaj cukier i skrobię kukurydzianą.
Dodać masło, sól, syrop kukurydziany i wodę; dobrze wymieszać. Zagotować na średnim ogniu, mieszając, aby wymieszać z masłem.
Ciepło do 275 stopni F (134 stopni C), lub do momentu, gdy niewielka ilość syropu spadnie z łyżki tworzy twarde, ale giętkie nici.
Wyjąć z ognia i wymieszać waniliowy, aromatyzowany ekstrakt i barwnik spożywczy.
Wlać do wysmarowanej 8x8 cala naczynia do pieczenia. Po ochłodzeniu wystarczy do obsługi, usunąć cukierki z patelni i ciągnąć, aż straci swój połysk i staje się sztywny. Pociągnij za liny i użyj nożyczek, aby pociąć na kawałki 1 cala. Owiń każdy kawałek woskowanego papieru.