Tacos Z Rybami
Przepisowe Tacos z rybami może zaspokoić Twoje Meksykańskie pragnienie w okolicy 20 minut. Na 94 grosze za porcję, ten przepis okładki 11% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 20. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 30 g tłuszczu, oraz w sumie 312 kalorii. Mieszanka soli, salsy, tortille kukurydziane doz i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Przepis ten zachwycił 540 osób. Jest on dostarczany przez proste przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Jack Crevalle (Lub Inne Ryby) Tacos Z Rybami, Tacos Z Rybami, oraz Tacos Z Rybami dla podobnych receptur.
Instrukcje
1 Przygotuj salsę. Skorzystaj z zakupionego sklepu lub stwórz własny. (Patrz wyżej link do salsy Mango, która jest szczególnie dobra z rybami.) 2 przygotować kapustę i awokado. Kapustę cienko pokroić. Włóż do małej miseczki.
Posypać octem jabłkowym (około łyżki) i solą (około łyżeczki).
Wymieszać z octem i solą. Obrać awokado i usunąć nasiona. Posiekać i zarezerwować na później.3
Podgrzej tortille. Jeśli nie zrobiłeś świeżych tortilli od podstaw, musisz je jakoś zmiękczyć. Jednym ze sposobów na łatwe zmiękczenie i podgrzanie tortilli, aby po prostu podgrzać ją w kuchence mikrofalowej przez 20-25 sekund na dużym ogniu, na serwetce lub ręczniku papierowym, aby wchłonąć uwalnianą wilgoć. Często podgrzewamy dwie tortille na raz w kuchence mikrofalowej, ogrzewając je w sumie przez 40 sekund.Innym sposobem jest ogrzać dobrze przyprawione (czarny) duża Patelnia żeliwna do średniego ciepła.
Dodaj łyżeczkę oleju do patelni lub rozłóż pół łyżeczki masła z jednej strony jednej tortilli.
Tortillę umieścić na patelni (masło bok w dół, jeśli używasz masła). Gdy tortilla skwierczy, Odwróć tortillę łopatką, aby druga strona dostała trochę oleju lub masła z patelni. Kontynuuj przewracanie co 10-30 sekund, aż tortille zaczną rozwijać kieszenie powietrzne, około minuty. Jeśli patelnia zacznie palić, obniż temperaturę. Można pominąć masło lub olej, jeśli chcesz i po prostu podgrzać tortille się na patelni bez nich. Odkryliśmy, że smak pakowanych tortilli korzysta z ogrzewania ich odrobiną oleju.
Wyjmij tortillę z patelni i połóż ją złożoną na talerzu. Jeśli patelnia jest wystarczająco duża, możesz przygotować dwie lub więcej tortilli na raz. Kontynuuj, aż wszystkie tortille (szacunkowo 3 na osobę) zostaną ugotowane. Odstawić.4 ugotuj rybę. Filety rybne moczyć w zimnej wodzie przez co najmniej minutę. Osuszyć ręcznikiem papierowym.
Rozgrzać dużą patelnię bez kija do średnio wysokiego ciepła.
Dodać kilka łyżeczek oliwy z oliwek na patelni.
Umieść rybę na patelni. Czas gotowania zależy od grubości filetów. Cienki filet może potrwać tylko jedną minutę z każdej strony. Grubszy filet może potrwać kilka minut. Ryby powinny być jeszcze ledwo przezroczyste po ugotowaniu. Oderwij kawałek i przetestuj, jeśli nie jesteś pewien. Nie rozgotowywać ryby.
Wyjmij z patelni, gdy skończysz na oddzielnym talerzu.
Posypać solą i pieprzem.5 Montaż. Myślę, że tacos są najlepsze, gdy sam je składasz.
Umieść talerz tortilli, talerz ryb, salsę, kapustę i awokado na stole i pozwól każdemu złożyć własne.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Ryba w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Menage a Trois Limelight Pinot Grigio z oceną 4,5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 11 dolarów za butelkę.
![Menage a Trois Limelight Pinot Grigio]()
Menage a Trois Limelight Pinot Grigio
Ménage à Trois Limelight rzuca światło na orzeźwiające cytrusowe smaki w najbardziej olśniewający sposób. Limelight to nowa gwiazda z seksownymi aromatami kwiatu pomarańczy, które prowadzą do pikantnej limonki i przepysznych smaków jabłek Granny Smith, które sprawiają, że jesteś pucker up. Nutę wiciokrzewu i mineralności równoważą wyraźne nuty cytrusowe, zanim zasłony opadną, z orzeźwiającym, chrupiącym wykończeniem.