Tacos jagnięce z rożna z morelą-Chipotle Baste

Tacos jagnięce z rożna z morelą-Chipotle Baste
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Tacos jagnięce z rożna z morelowym Bastem Chipotle. Jedna porcja tego dania zawiera około 57g białka, 47g tłuszczu i w sumie 1224 kalorii. Za 8,06 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jeśli masz pod ręką ocet z czerwonego wina, morele, udziec jagnięcy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 4 godziny i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 72%. Stojak z jagnięciny (z cytryną rozmaryn Baste), Jagnięca udziec jagnięcy na rożnie, oraz Rożna udziec jagnięcy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do średnio-wysokiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Udko jagnięce posmarować olejem, doprawić solą i pieprzem i ułożyć bezpośrednio na grillu do zrumienienia ze wszystkich stron, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
3
Zdejmij nogę i przymocuj do pręta rożna.
4
Gotuj jagnięcinę na rożnie przez 1 1/4 do 1 1/2 godziny lub do momentu ugotowania do średnio rzadkiego wysmażenia. W ciągu ostatnich 20 minut grillowania zacznij fastrygować glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
5
Wyjmij jagnięcinę z grilla i ponownie podlać glazurą i odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
6
Pokrój jagnięcinę w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Gruszki Azjatyckie, Każda, UmyteGruszki Azjatyckie, Każda, Umyte
Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)Biała Fasola, Namoczona I Ugotowana (zachować 1/3 Szklanki Płynu Z Gotowania)
7
Podawać złożone w ciepłych tortillach z rozdrobnioną rzymską, kozim serem, zwęglonym kukurydzianym guacamole i salsą pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa4 Tortille Z Mąki (6 Cali), Temperatura Pokojowa
RomaineRomaine
świeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Calaświeża Mozzarella Boccacini, Każda O średnicy 1 Cala
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
8
Rozgrzej grill lub użyj bocznych palników grilla. W rondelku wymieszać olej, cebulę, czosnek, ocet i cukier. Gotuj, aż cukier się rozpuści, a ocet zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 Pomarańcza, Skórka1 Pomarańcza, Skórka
20 Cienkich Plastrów Cukinii20 Cienkich Plastrów Cukinii
Żółto-zielona Lukrecja SznurkowataŻółto-zielona Lukrecja Sznurkowata
4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala4 łyżki Masła, Pokrojonego W Kostkę O Wielkości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
9
Dodaj posiekane morele i gotuj przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)2 Kury Kornwalijskie (około 1 1/4 Funta Każda)
10
Przenieś mieszaninę do robota kuchennego i dodaj Chipotle. Puree do uzyskania gładkości. Wróć do puli. Służy do podlania udka jagnięcego z rożna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Olej PieprzowyOlej Pieprzowy
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(takie Jak Marie Biscuits)(takie Jak Marie Biscuits)
6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski6 Uncji Pieczonej Wołowiny W Plasterkach, Pokrojonej W Paski
11
Połącz wszystkie składniki w misce i pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
12
Usuń zewnętrzną łuskę z kukurydzy i poluzuj jedwabie bez usuwania. Zanurz w wodzie i umieść bezpośrednio na gorącym grillu na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®1 łyżeczka Soli Sezonowanej McCormick® Season-All®
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
13
Wyjmij z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
14
Usuń pozostałe łuski i jedwabie i odetnij jądra z kolby.
15
Połącz wszystkie składniki w misce i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego1 Szklanka Dzikiego Ryżu, Dokładnie Opłukanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)

Składniki

2dojrzałe awokado, obrane, pestki i pokrojone w kostkędojrzałe awokado, obrane, pestki i pokrojone w kostkę2(zima)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)Chorizo meksykańskie (ok. 2 linki)2(zima)chipotle przecier z pieprzuchipotle przecier z pieprzu596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiliście kolendry, posiekaneliście kolendry, posiekane596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekane liście kolendryposiekane liście kolendry227Orzechy dowolne (posiekane)suszone morele, namoczone przez 1/2 godziny w ciepłej wodzie i posiekanesuszone morele, namoczone przez 1/2 godziny w ciepłej wodzie i posiekane2kłosy kukurydzakłosy kukurydza166-caloweTortille z mąkiTortille z mąki3goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany3goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany454Orzechy dowolne (posiekane)ser kozi, pokruszonyser kozi, pokruszony1jalapeno pokrojone w kostkęjalapeno pokrojone w kostkę1limonka, soczystalimonka, soczysta1udziec jagnięcy bez kości, około 7 funtówudziec jagnięcy bez kości, około 7 funtów596 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów2 funty mieszanych odmian świeżych grzybów1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeże liście oregano, posiekane (zalecane: meksykańskie oregano)świeże liście oregano, posiekane (zalecane: meksykańskie oregano)1largesczerwona cebula, pokrojona w kostkęczerwona cebula, pokrojona w kostkę1cebula czerwona drobno pokrojona w kostkęcebula czerwona drobno pokrojona w kostkę1Dużeczerwona cebula, grubo posiekanaczerwona cebula, grubo posiekana9466 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa227Orzechy dowolne (posiekane)rozdrobniona sałata rzymskarozdrobniona sałata rzymska8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonySól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1serrano chile, drobno posiekaneserrano chile, drobno posiekane7106 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiŻółto-zielona lukrecja sznurkowataŻółto-zielona lukrecja sznurkowata6largespomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę2(zima)2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane2 15-uncjowe puszki hominy, odsączone i wypłukane

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Tacos działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Brooks Willamette Valley Pinot Noir. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn