Taco z pieczarkami, Rajas i kukurydzą z queso Fresco
Grzybowe, Rajas i kukurydziane Taco z queso Fresco to bezglutenowe i wegetariańskie przepis z 6 porcjami. Jedna porcja zawiera 170 kalorii, 6G białka, oraz 7G tłuszczu. Na 1,17 zł za porcję, ten przepis okładki 9% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób lubi to meksykańskie danie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Przynosi ci to Epikurious. Jeśli masz cebulę, ciepłe tortille kukurydziane, gałązki kolendry i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 33%, co jest raczej złe. Podobne przepisy to Taco z pieczarkami, Rajas i kukurydzą z queso Fresco, Kolacja dziś wieczorem: pieczarki, Rajas i kukurydziane Tacos z queso Fresco, oraz Sałatka kukurydziana z queso Fresco.
Instrukcje
Chili smażymy jak w rajach (patrz uwaga) i kroimy w 1/2 cala kostkę.
Podgrzej ciężką patelnię (najlepiej żeliwną) na średnim ogniu, aż będzie bardzo gorąca.
W misce wrzucić kukurydzę z 1 łyżeczką oliwy z oliwek i posypką soli.
Rozłóż kukurydzę na gorącej patelni i pozostaw ją lekko czerniejącą, bez mieszania, przez 30 sekund.Przygotuj pokrywkę na wypadek, gdyby ziarna zaczęły pękać.
Usuń prażoną kukurydzę z patelni.
Na tej samej patelni podgrzać 2 łyżeczki oliwy z oliwek.
Dodać cebulę i pokrojone w kostkęi gotować, często mieszając, aż cebula będzie miękka i zacznie brązowieć. Lekko doprawić solą i wyjąć z patelni.
Zmniejszyć ogień i dodać pozostałą oliwę z oliwek.
Dodać czosnek i grzyby.Gotować, często mieszając, aż grzyby są gotowane przez, 2 do 3 minut. Powrót kukurydzę i chiles na patelnię i wymieszać do podgrzania.
Wyłączyć ogień i wymieszać w epazote, Jeśli za pomocą, czarny pieprz, i queso fresco.
Aby złożyć tacos, łyżka trochę warzyw na tortilla. Wierzch z grubej łyżki salsy i posypać około 1 łyżeczki sera cotixa na wszystko. Wierzch kolendrą.
Całe papryki Char ze wszystkich stron, umieszczając je bezpośrednio w płomieniu gazowym lub pod gorącym brojlerem. Owinąć je w papierowy ręcznik i pozostawić do całkowitego ostygnięcia, a następnie usunąć łodygę i nasiona. Zetrzyj zwęgloną skórę ręcznikiem-nie myj chiles, bo stracisz cały ten wspaniały dymny smak.
Przedruk za zgodą Amor y Tacos: nowoczesne meksykańskie Tacos, Margaritas i Antojitos przez Deborah Schneider, © May 2010 Stewart, Tabori & Chang
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Meksykańska świetnie komponuje się z Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. The Willamette Valley Vineyards Whole Cluster rosé of Pinot Noir z oceną 4.5 z 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 20 dolarów za butelkę.
![Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir]()
Willamette Valley Vineyards Whole Cluster Rose of Pinot Noir
Jasny róż w Kolorze z aromatami soczystej truskawki, wiśni, tropikalnego liczi i kremu waniliowego, arbuza, truskawek i śmietany, czerwonej wiśni i wiciokrzewu. Wytrawne o średnim ciele, okrągłym odczuciu w ustach i żywych smakach nektaryny, brzoskwini, wiciokrzewu i mineralności. Orzeźwiająca kwasowość tworzy żywe i czyste wykończenie.To różowe wino jest wszechstronnym winem do sparowania z jedzeniem, ponieważ może sprostać złożonym kuchniom, ale jest wygodne w przypadku prostych sałatek i sezonowych warzyw. Ciesz się suwakami z łososia, tuńczykiem ahi, curry warzywne, bruschettą, balsamicznymi kabobami z kurczaka, płaskimi chlebami opalanymi drewnem, sałatkami niçoise, serami i deskami do wędlin. Podawać schłodzone.