Tablescape Centerpiece - Candy Castle Cake
Tablescape Centerpiece - Candy Castle Cake może być tylko deser, którego szukasz. Ten przepis służy 10 i kosztuje $16.52 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 23G białka, 137 g tłuszczu, oraz w sumie 4157 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Mieszanka pomarańczowy segment galaretki cukierki, cukierki truskawkowe, masło i garść innych składników są wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak smaczne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 20 minut. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 58%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Piernikowe Ciasto Zamkowe, Średniowieczne Ciasto Zamkowe, oraz Rycerski tort Zamkowy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Specjalne wyposażenie: 2 (7 na 3 cale) wysokie kwadratowe patelnie do ciast bardzo duża muffin pan 7-calowa kwadratowa tekturowa deska do ciast 3-calowa okrągła tekturowa deska do ciast zamykana plastikowa torba
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj każdą patelnię ciasta i 1 filiżanki z patelni muffin nieprzywierającym sprayem do gotowania. Patelnie lekko posmarować mąką, wyjmując nadmiar.
W misce miksera stojącego połącz mieszankę tortową z masłem.
Dodać jajka, po kolei, i wymieszać do włączenia. Powoli dodawać maślankę i mieszać na nośniku przez 2 minuty, aż dobrze włączone. Napełnij każdą przygotowaną patelnię i kubek muffin 2/3 drogi do góry.
Piec przez 30 do 50 minut lub aż blaty są złotobrązowe i wykałaczka włożona w środku ciasta wychodzi czysty. Duże ciasto zajmie bliżej 50 minut, podczas gdy muffin będzie bliżej 15 minut. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, wyjąć ciastka z patelni i całkowicie schłodzić, po prawej stronie do góry, na stojaku chłodzącym z drutu.
Lukier królewski: w średniej misce ubij cukier cukierniczy, proszek bezowy i sok z cytryny mikserem ręcznym lub trzepaczką i powoli dodaj trochę wody, aż będzie gładka. Kontynuuj dodawanie wody przez łyżeczkę do herbaty z bijakami biegnącymi, aż polewa spadnie z bijaków, ale utrzymuje linię po wciągnięciu łyżką. Napełnij zamykaną torbę Królewskim lukrem i wycinaj narożnik, gdy będziesz gotowy do użycia.
Aby złożyć: za pomocą czystej szczotki do ciast, lekko pokryć stożki cukru żelem do pieczenia. Trzymaj szyszki na talerzu i posypać każdy z różową i pomarańczową posypką. Upewnij się, że stożki są całkowicie pokryte nonpareils. Odstawić do wyschnięcia.
Za pomocą ząbkowanego noża wyrównaj wierzchołki każdego z kwadratowych ciast i babeczki. Przyklej 1 placek do kwadratowej tekturowej deski do ciasta o przekątnej 7 cali, a ciasto muffin do okrągłej tekturowej deski do ciasta o przekątnej 3 cali z odrobiną lukru. Umieść warstwę lukru na wierzchu placka i umieścić drugą warstwę na wierzchu, że. Lód oba ciasta cienką warstwą lukru i umieścić w lodówce, aby ustawić około 15 minut. Ciasto ponownie oblodzamy nieco grubszą warstwą lukru.
Zagnieść kremówkę, aby była bardziej giętka. Na czystej powierzchni posypanej skrobią kukurydzianą rozwałkuj 3/4 kremówki do grubości 1/4 cala. Podnieś tylnymi stronami rąk i połóż je na środku Matowego kwadratowego ciasta. Lekko odkurzyć ręce skrobią kukurydzianą i wygładzić kremówkę w dół i wokół boków ciasta. Podnieś ciasto i przyciąć nadmiar kremówki blisko deski ciasta nożycami kuchennymi lub nożem do parkowania. Powtórz z małym ciastem muffin i pozostałą kremówką, a następnie umieść środek na kwadratowym cieście.
Wymieszaj mały koralik z lukru królewskiego wokół podstawy każdego stożka cukru i umieść 1 na każdym rogu kwadratowego ciasta i 1 na środku małego okrągłego ciasta muffin. Używając Królewskiego lukru do "klejenia" przyklej cukierki lukrecji pionowo wokół boków małego okrągłego ciasta, blisko górnej części ciasta, rozstaw je. Weź 2 różowe i 1 pomarańczowy skręt lukrecji i przekręć je razem, tworząc 1 Tęczowy skręt. Powtórz z pozostałymi zwrotami. Zabezpieczyć lukrecję pionowo do 4 narożnych krawędzi ciasta za pomocą lukru królewskiego i wykałaczek, w razie potrzeby. Powinien obejmować krawędź od dołu ciasta do góry.
Pokrój 2 pomarańczowe kwaśne cukierki w 1/2 wzdłuż przekątnej i umieść każdy 1/2 na skrętach lukrecji. Ułóż 5 pomarańczowych cukierków w poziomej linii w kierunku góry 1 strony ciasta. To będzie przód tortu. Przymocuj cukierki truskawkowe i wiśniowe w wzór siatki blisko dolnej części ciasta, pod linią pomarańczowych cukierków, aby utworzyć drzwi.
Wytnij Pozostałe pomarańczowe kwaśne cukierki w 1/2 po przekątnej i przyklej każdą 1/2 na górze drzwi, spiczastą stroną do góry. Przyklej gumę pionowo wzdłuż górnych krawędzi kwadratowego ciasta i na górnej krawędzi okrągłego ciasta muffin, upewniając się, że zostawisz 1/2 cala odstępu między nimi. Klej pomarańczowy segment cukierki, płaska krawędź w dół, wzdłuż dolnej krawędzi kwadratowego ciasta, ale nie nad drzwiami.
Pozostaw lukier na 1 godzinę do wyschnięcia przed przeniesieniem centralnego elementu na cokół ciasta.
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. Spryskaj każdą patelnię ciasta i 1 filiżanki z patelni muffin nieprzywierającym sprayem do gotowania. Patelnie lekko posmarować mąką, wyjmując nadmiar.
W misce miksera stojącego połącz mieszankę tortową z masłem.
Dodać jajka, po kolei, i wymieszać do włączenia. Powoli dodawać maślankę i mieszać na nośniku przez 2 minuty, aż dobrze włączone. Napełnij każdą przygotowaną patelnię i kubek muffin 2/3 drogi do góry.
Piec przez 30 do 50 minut lub aż blaty są złotobrązowe i wykałaczka włożona w środku ciasta wychodzi czysty. Duże ciasto zajmie bliżej 50 minut, podczas gdy muffin będzie bliżej 15 minut. Gdy ostygnie wystarczająco, aby obsłużyć, wyjąć ciastka z patelni i całkowicie schłodzić, po prawej stronie do góry, na stojaku chłodzącym z drutu.
Lukier królewski: w średniej misce ubij cukier cukierniczy, proszek bezowy i sok z cytryny mikserem ręcznym lub trzepaczką i powoli dodaj trochę wody, aż będzie gładka. Kontynuuj dodawanie wody przez łyżeczkę do herbaty z bijakami biegnącymi, aż polewa spadnie z bijaków, ale utrzymuje linię po wciągnięciu łyżką. Napełnij zamykaną torbę Królewskim lukrem i wycinaj narożnik, gdy będziesz gotowy do użycia.
Aby złożyć: za pomocą czystej szczotki do ciast, lekko pokryć stożki cukru żelem do pieczenia. Trzymaj szyszki na talerzu i posypać każdy z różową i pomarańczową posypką. Upewnij się, że stożki są całkowicie pokryte nonpareils. Odstawić do wyschnięcia.
Za pomocą ząbkowanego noża wyrównaj wierzchołki każdego z kwadratowych ciast i babeczki. Przyklej 1 placek do kwadratowej tekturowej deski do ciasta o przekątnej 7 cali, a ciasto muffin do okrągłej tekturowej deski do ciasta o przekątnej 3 cali z odrobiną lukru. Umieść warstwę lukru na wierzchu placka i umieścić drugą warstwę na wierzchu, że. Lód oba ciasta cienką warstwą lukru i umieścić w lodówce, aby ustawić około 15 minut. Ciasto ponownie oblodzamy nieco grubszą warstwą lukru.
Zagnieść kremówkę, aby była bardziej giętka. Na czystej powierzchni posypanej skrobią kukurydzianą rozwałkuj 3/4 kremówki do grubości 1/4 cala. Podnieś tylnymi stronami rąk i połóż je na środku Matowego kwadratowego ciasta. Lekko odkurzyć ręce skrobią kukurydzianą i wygładzić kremówkę w dół i wokół boków ciasta. Podnieś ciasto i przyciąć nadmiar kremówki blisko deski ciasta nożycami kuchennymi lub nożem do parkowania. Powtórz z małym ciastem muffin i pozostałą kremówką, a następnie umieść środek na kwadratowym cieście.
Wymieszaj mały koralik z lukru królewskiego wokół podstawy każdego stożka cukru i umieść 1 na każdym rogu kwadratowego ciasta i 1 na środku małego okrągłego ciasta muffin. Używając Królewskiego lukru do "klejenia" przyklej cukierki lukrecji pionowo wokół boków małego okrągłego ciasta, blisko górnej części ciasta, rozstaw je. Weź 2 różowe i 1 pomarańczowy skręt lukrecji i przekręć je razem, tworząc 1 Tęczowy skręt. Powtórz z pozostałymi zwrotami. Zabezpieczyć lukrecję pionowo do 4 narożnych krawędzi ciasta za pomocą lukru królewskiego i wykałaczek, w razie potrzeby. Powinien obejmować krawędź od dołu ciasta do góry.
Pokrój 2 pomarańczowe kwaśne cukierki w 1/2 wzdłuż przekątnej i umieść każdy 1/2 na skrętach lukrecji. Ułóż 5 pomarańczowych cukierków w poziomej linii w kierunku góry 1 strony ciasta. To będzie przód tortu. Przymocuj cukierki truskawkowe i wiśniowe w wzór siatki blisko dolnej części ciasta, pod linią pomarańczowych cukierków, aby utworzyć drzwi.
Wytnij Pozostałe pomarańczowe kwaśne cukierki w 1/2 po przekątnej i przyklej każdą 1/2 na górze drzwi, spiczastą stroną do góry. Przyklej gumę pionowo wzdłuż górnych krawędzi kwadratowego ciasta i na górnej krawędzi okrągłego ciasta muffin, upewniając się, że zostawisz 1/2 cala odstępu między nimi. Klej pomarańczowy segment cukierki, płaska krawędź w dół, wzdłuż dolnej krawędzi kwadratowego ciasta, ale nie nad drzwiami.
Pozostaw lukier na 1 godzinę do wyschnięcia przed przeniesieniem centralnego elementu na cokół ciasta.