Słodko przyprawione golonki jagnięce z pigwą
Słodkie przyprawione golonki jagnięce z pigwą mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 43g białka, 14g tłuszczu, oraz w sumie 429 kalorii. Ten bezglutenowy i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje $5.9 za porcję. Ten przepis z BBC Good Food wymaga, golonki jagnięce, gałka masła i skórki cytrynowej. 50 osób było zadowolonych, że spróbowało tego przepisu. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 10 minut. Ogólnie ten przepis zarabia ogromny spoonacular wynik 85%. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Przyprawione Rubinowe Golonki Jagnięce, Sticky spiced lamb shanks, oraz Merguez - przyprawione golonki jagnięce z ciecierzycą.
Instrukcje
Rozgrzać olej na dużej patelni. Doprawić trzonki, następnie brązowo w oleju przez 10 minut, lub aż na całej powierzchni ciemnozłoty.
Tymczasem w naczyniu zapiekanym lub dużej patelni roztop masło. Cebulę zmiękczyć przez 10 minut na średnim ogniu, aż się zrumienią, następnie dodać czosnek.
Piekarnik do 160C / 140C wentylator / Gaz
Dodaj paski skórki cytrynowej i przypraw do patelni cebuli. Gotować przez 1 min, następnie wymieszać z pomidorem, miodem, bulionem i połową soku z cytryny. Posadź golonki na patelni, a następnie wsadź ćwiartki pigwy do mięsa i wokół niego. (Może to być dość ciasne dopasowanie, ale mięso kurczy się podczas gotowania.) Gotować na wolnym ogniu, następnie przykryć pokrywką i dusić w piekarniku przez 2 godziny.
Zdjąć pokrywkę i gotować jeszcze 30 minut. Łyżka od nadmiaru tłuszczu. Sos będzie dość cienki, więc jeśli wolisz grubszy gulasz, Usuń jagnięcinę i pigwy na talerz do serwowania, a następnie gotuj soki do zgęstnienia. Doprawić, dodać sok z cytryny i podawać z jagnięciną.