Słodko-pikantny Azjatycki sos do maczania z Podpłomykami sezamowo-cebulowymi i krewetkami

Słodko-pikantny Azjatycki sos do maczania z Podpłomykami sezamowo-cebulowymi i krewetkami
Potrzebujesz bezmleczny i pescatarian hor d ' oeuvre? Słodko-pikantny Azjatycki sos do maczania z Podpłomykami sezamowo-cebulowymi i krewetkami może być spektakularnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 8. Za $1.91 za porcję, ten przepis okładki 9% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera około 17g białka, 9g tłuszczu i w sumie 274 kalorii. Udaj się do sklepu i odbierz olej canolan, ciasto do pizzy, sos sojowy i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. To będzie hit w Twoim Super Bowl wydarzenie. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa około 45 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy się na ten przepis zasługuje na wynik spoonacular 25%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Spróbuj Krewetki kokosowe ze słodko-pikantnym sosem do maczania, Krewetki imbirowe ze słodko-pikantnym tajskim sosem do maczania, oraz Letnie bułeczki z krewetkami i Mango ze słodko-pikantnym sosem do maczania dla podobnych przepisów.

Instrukcje

1
W małej misce wymieszaj sos chili, sos sojowy, ocet, mieloną paprykę chile, 2 łyżeczki oleju sezamowego i 1 łyżkę wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych3 łyżki Drobno Posiekanych Ogórków Kiszonych
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych6 Bułek Z Nasionami Sezamu, Podzielonych
1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej1 łyżka Musztardy Dijon Lub Pełnoziarnistej
1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej1 łyżeczka Wędzonej Soli Hikorowej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Wlej do małej miski i posyp pokrojoną papryką chile. Odłóż na bok, aby smaki się zmieszały podczas robienia podpłomyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
Puszka Kukurydzy Po Meksykańsku, OdsączonaPuszka Kukurydzy Po Meksykańsku, Odsączona
FlatbreadFlatbread
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Podgrzej średnio nieprzywierającą patelnię na średnim ogniu i dodaj nasiona sezamu. Gotuj, mieszając, aż do opiekania, około 3 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
4
Wlać do małej miski.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj szalotki i pozostałą 1 łyżeczkę oleju sezamowego do miski i odstaw na bok.
Składniki, których będziesz potrzebować
Szklanka Mrożonego Edamame, RozmrożonaSzklanka Mrożonego Edamame, Rozmrożona
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Rozwałkuj ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni, aż osiągnie grubość około 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
7
Posyp mieszanką szalotki i solą i złóż na pół jak książkę. Ściśnij połówki palcami, a następnie ponownie rozwałkuj ciasto, aż uzyska grubość 1/8 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe KawałkiSałata Lodowa, Pokrojona W 2-calowe Kawałki
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych1 Uncja Kiełków Bambusa, Poćwiartowanych
8
Pokrój ciasto na 6 równych kawałków. Rozciągnij i zwiń każdy kawałek, aż będzie bardzo cienki, ściskając krawędzie, aby nadzienie się nie rozlało. Powinieneś być w stanie zobaczyć nadzienie przez ciasto, gdy jest wystarczająco cienkie, a kawałki powinny mieć średnicę od 7 do 8 cali, chociaż nie muszą być okrągłe.
Składniki, których będziesz potrzebować
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Drażetki Z Białą PerłąDrażetki Z Białą Perłą
9
Podgrzej 1/2 łyżki oleju rzepakowego na średnim ogniu na tej samej patelni, na której ugotowano nasiona sezamu. Gdy jest bardzo gorący, dodaj kawałek ciasta i gotuj, obracając raz, aż zostanie wydmuchany i ugotowany i będzie miał zwęglone plamy, około 2 minuty z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)Woda Z Kwiatów Pomarańczy (lub 1/4 łyżeczki Startej Skórki Z Cytryny I Skórki Pomarańczowej)
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
10
Przełóż na deskę do krojenia i powtórz z pozostałymi kawałkami ciasta, dodając więcej oleju rzepakowego w razie potrzeby, aby lekko pokryć dno patelni i zmniejszyć ogień, jeśli ciasto zacznie się palić, zanim się ugotuje.
Składniki, których będziesz potrzebować
Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)Chorizo Meksykańskie (ok. 2 Linki)
Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)Laska Wanilii Przecięta Wzdłuż (lub 1 1/2 łyżeczki Ekstraktu Waniliowego)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
Pigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartkiPigwy – Obrane, Pozbawione Gniazd Nasiennych I Pokrojone W ćwiartki
11
Pokrój podpłomyki na kawałki i podawaj z dipem i gotowanymi krewetkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)1/2 łyżeczki Bijol (kubańska Mieszanka Przypraw)
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone

Polecane wino: Riesling, Gewurztraminer, Chenin Blanc

Azjatyckie w menu? Spróbuj połączyć się z Rieslingiem, Gewurztraminer i Chenin Blanc. Najlepsze wino do potraw azjatyckich zależy oczywiście od kuchni i dania - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Blue Fish Sweet Riesling z oceną 5 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 13 dolarów za butelkę.
Blue Fish Sweet Riesling
Blue Fish Sweet Riesling
Blade złoto. Uwodzicielskie Perfumy świeżej moreli, brzoskwiń i dojrzałego ananasa. Owocowa słodycz o pełnej strukturze i orzeźwiającej kwasowości. Uzupełnia skorupiaki, małże, kuchnię inspirowaną Azją i łagodne sery.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia2
KuchnieAzjatyckie
Rodzaje PotrawSos
Magazyn