Słodko-kwaśne klopsiki lany
Słodko-kwaśne klopsiki lany to bezmleczne przepis z 8 porcjami. Na $1.8 za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 28g białka, oraz 8G tłuszczu. Niewiele osób lubiło to danie główne. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Jeśli masz pod ręką cebulę, cukier granulowany, paprykę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Aby wykorzystać zmielony imbir, można śledzić to danie główne z Ciasto imbirowe z lukrem imbirowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina. Z łyżeczką wynik 51%, to danie jest całkiem dobre. Spróbuj Słodko-kwaśne klopsiki (orientalne słodko-kwaśne klopsiki), Klopsiki słodko-kwaśne, oraz Klopsiki Sweet N Sour dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F (200 stopni C). Lekko posmarować dużą, płytką blachę do pieczenia.
W dużej misce dokładnie wymieszaj mieloną wołowinę, jajka, bułkę tartą i cebulę.
Posypać imbirem, przyprawą sól, pieprz, sos Worcestershire i cukier. Kształt w jeden cal kulki.
Klopsiki układamy w jednej warstwie na przygotowanej blasze do pieczenia.
Piec w nagrzanym piekarniku przez 10 do 15 minut; odstawić.
Aby zrobić sos, wymieszać wystarczającą ilość wody z zastrzeżonym sokiem ananasowym, aby uzyskać 1 szklankę. W dużym garnku na średnim ogniu połącz mieszaninę soku, 1/3 szklanki wody, ocet, sos sojowy i brązowy cukier. Wymieszaj skrobię kukurydzianą, imbir i sól przyprawową, aż będzie gładka. Przykryć i gotować do zgęstnienia.
Wymieszać kawałki ananasa, marchew, zielony pieprz i klopsiki do sosu. Delikatnie wymieszać, aby pokryć klopsiki sosem. Gotować na wolnym ogniu przez około 20 minut lub do momentu, aż klopsiki zostaną dokładnie ugotowane.